Στο Βουκουρέστι η Εθνική ομάδα

Στο Βουκουρέστι αναχωρεί αύριο (16/2) το πρωί (08.15) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών που, την επομένη, αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Ρουμανίας για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του World League στον Α’ Όμιλο Ευρώπης.
Στην αποστολή, μετέχουν οι εξής 13 διεθνείς: Κώστας Τσαλκάνης, Στέφανος Γαλανόπουλος (τερματοφύλακες), Μανώλης Μυλωνάκης, Γιώργος Δερβίσης, Δημήτρης Τίγκας, Γιάννης Φουντούλης, Κυριάκος Ποντικέας, Παναγιώτης Παπαδόγκωνας, Βαγγέλης Δελακάς, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Αλέξανδρος Γούνας, Άγγελος Βλαχόπουλος.
Μαζί τους ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, ο συνεργάτης του Δημήτρης Κραβαρίτης, ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος και ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης Αντώνης Αρώνης (αρχηγός αποστολής).
Το παιχνίδι με τη Ρουμανία θα διεξαχθεί στο Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Κέντρου της ρουμανικής πρωτεύουσας, με ώρα έναρξης 17.30 τοπική, ενώ θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη όπως ενημέρωσαν οι διοργανωτές.
Διαιτητές είναι οι Μεχμέτ Σουνγκού (Τουρκία), Λούκα Μπιάνκο (Ιταλία), με παρατηρητή από πλευράς Fina τον Ζακ Ρασίν.
Στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής του Ομίλου, στον Πειραιά (18 Νοεμβρίου 2014), η Εθνική μας είχε επιβληθεί της Ρουμανίας με σκορ 15-8.
Για τον Όμιλο μας, επίσης την Τρίτη (17/2): Σλοβακία – Ουγγαρία.
Η Βαθμολογία στον Όμιλο:
Ουγγαρία           48-29     9
…………………………………………
ΕΛΛΑΔΑ             44-33     6
Ρουμανία            32-48     2
Σλοβακία            29-43     1
Επόμενη αγωνιστική (17/3): ΕΛΛΑΔΑ – Σλοβακία, Ρουμανία – Ουγγαρία
Στην τελική φάση (Μπέργκαμο, 23-28 Ιουνίου) προκρίνεται η 1η ομάδα της βαθμολογίας.
Η Εθνική μας ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα την Τετάρτη (11.40).
ΘΟΔ. ΒΛΑΧΟΣ: «Πάμε για να νικήσουμε»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αναφερόμενος στον αγώνα της Τρίτης, ήταν σαφής: «Πάμε να παίξουμε καλό πόλο και φυσικά να νικήσουμε. Αυτό μόνον είναι στο μυαλό μας, αν θέλουμε να μιλάμε για ελπίδες πρόκρισης, που είναι μεν δύσκολη υπόθεση όμως για να την διεκδικήσουμε μέχρι τέλους, χρειάζεται να περάσουμε νικηφόρα από το Βουκουρέστι. Με αυτό τον τρόπο θα πάμε στην Ουγγαρία, την τελευταία αγωνιστική, να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Σχετικά άρθρα