Βγάζει σπουδαίο χαρακτήρα

Ένα από τα πιο σημαντικά “ζητήματα” που είχε να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ των προηγούμενων ετών, αλλά και γενικότερα οι ελληνικές ομάδες μετά από ένα σπουδαίο αποτέλεσμα ήταν η “διαχείρισή” του. Πάρτε για παράδειγμα τον ΠΑΟΚ. Δύο φορές πήρε αποτέλεσμα από τον Ολυμπιακό, δύο τετράμπαλα εισέπραξε στα επόμενα παιχνίδια του. Μετά το “διπλό” στο “Γ. Καραϊσκάκης” έχασε 4-2 στην Ξάνθη από τη Skoda και μετά την ισοπαλία στην Τούμπα ηττήθηκε με 4-0 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι!
 
Θέλετε να πάμε στη φετινή ΑΕΚ; Το πρώτο επίσημο crash test ήταν το ματς του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. 0-0 με καλή και ουσιαστική εμφάνιση. Ακολούθησε η πρεμιέρα στη Football League, όπου η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από το Αίγιο σε ένα ματς ροκ. Με… κλωτσιές, ξύλο μέσα και έξω από το γήπεδο και τον Ζόριτς να τα ακούει στα αποδυτήρια από τον Μπάγεβιτς.
 
Δεύτερο ήταν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Η ΑΕΚ ήθελε δύο αποτελέσματα, αλλα έπαιξε μόνο για ένα. Τη νίκη! 3-0 με… συνοπτικές διαδικασίες και θριαμβευτική πρόκριση. Ο Δέλλας το έχει ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα του θα παίζει για τη νίκη και το κάνει. Δεν έχει υπάρξει παιχνίδι που να δεις την ΑΕΚ του να “καταστρέφει”. Τουλάχιστον όχι ακόμα. 
 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα δύο σπουδαία φιλικά, με τη Ρόμα και τον Παναθηναϊκό, όπου η ΑΕΚ μήκε στο γήπεδο να κάνει το παιχνίδι της. Ηττήθηκε από την ιταλική ομάδα, κέρδισε τους “πράσινους”, όμως η ουσία είναι ότι η φιλοσοφία και ο τρόπος του παιχνιδιού της δεν άλλαξε ποτέ.
 
Φτάνουμε λοιπόν στο… χθες. Η ΑΕΚ προερχόταν από ένα αποτέλεσμα και μία εμφάνιση κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, η οποία εύκολα θα μπορούσε να φουσκώσει τα μυαλά των παικτών της. Όμως αυτό δε συνέβη. Η ΑΕΚ συνέχισε να παίζει με τη σωστή νοοτροπία και να βγάζει στο γήπεδο χαρακτήρα μεγάλης, σπουδαίας ομάδας. 
 
Δεν είναι το ότι κέρδισε τον Αχαρναϊκό. Είναι η διάθεση των παικτών να αντιμετωπίσουν απόλυτα σοβαρά τον αντίπαλό τους. Να μην τον υποτιμήσουν όπως έκανε για παράδειγμα ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ. Οι “κιτρινόμαυροι” δε θεώρησαν ποτέ κερδισμένο το παιχνίδι πριν γίνει. Άλλοι πίστευαν ότι θα έβαζαν πέντε και έξι και την πάτησαν.
 
Ο Δέλλας στη Συνέντευξη Τύπου έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του λέγοντας μάλιστα ότι είναι πολύ τυχερός που δουλεύει μαζί τους. Η αλήθεια είναι ότι τα αποδυτήρια της ΑΕΚ είναι εξαιρετικά. Το ρόστερ της “Ένωσης” αποτελείται από παιδιά που είναι διψασμένα για διάκριση και θυσιάζονται για τον κοινό σκοπό. Είναι μαχητές και ρουφάνε κάθε εμπειρία που τους μεταδίδει ο Δέλλας. Και αυτό πρέπει να του πιστωθεί. 
 
ΥΓ: Ο Αραβίδης αμέσως μετά την επίτευξη του γκολ βγάζει όλη του την ένταση στον πανηγυρισμό, λόγω των ευκαιριών που είχε χάσει νωρίτερα, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως κάθε τέρμα είναι εξίσου σημαντικό. Σπεύδει δε και το αφιερώνει σε έναν οπαδό της ΑΕΚ που βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Υπέροχες στιγμές…
 
ΥΓ 1: Ένα πράγμα με ενόχλησε χθες στο ΟΑΚΑ. Από τη μέρα που ήρθε ο Κρισάντους κάποια μερίδα τον αντιμετωπίζει λες και είναι ο… Φουρτάδο. Δεν ξέρω πως τί θα μας προκύψει ο Νιγηριανός, αλλά τον παίκτη της ομάδας σου πρέπει να τον στηρίζεις. Το ευτύχημα είναι πως ο πρώην επιθετικός της Σιβασπόρ πιστεύει ότι ο κόσμος τον στηρίζει και αγωνιά να τον δει να σκοράρει. 

Σχετικά άρθρα