Τέρμα τα ψέματα – Θέλει ηλεκτροσόκ ο ΠΑΟΚ

Το κακό έχει παραγίνει. Και με την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας τους δυο τελευταίους μήνες και με την διαιτησία. Το απίθανο της υπόθεσης, είναι πως ο ΠΑΟΚ με τις εμφανίσεις του στο Περιστέρι (χθες), την Ξάνθη, τα Γιάννινα, την Τρίπολη δίνει άλλοθι σε υπαλληλίσκους του συστήματος, όπως ο Αρετόπουλος, ο Καλογερόπουλος, ο Σωτηρόπουλος να κάνουν χοντροειδέστατα λάθη και να περνούν απαρατήρητοι.
Φταίει και ο ΠΑΟΚ τους δύο τελευταίους μήνες. Ειδικά μετά το Καραισκάκη, άρχισε η καθίζηση. Και τώρα, το πράγμα, δεν «συμμαζεύεται».
Ειδικά χθες, αυτή δεν ήταν η εικόνα του ΠΑΟΚ που περιμέναμε να δούμε. Περιμέναμε να δούμε μια αντίδραση, έναν ΠΑΟΚ ουσιαστικό και αποτελεσματικό αλλά όλα εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά.
 Αυτή η αγωνιστική καθίζηση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης δεν τιμά κανέναν. Ούτε τους παίκτες που παραδόθηκαν μετά το πρώτο γκολ του Ατρομήτου και αμέσως μετά την άδικη αποβολή του Κλάους Αθανασιάδη εξαιτίας της ανύπαρκτης κίτρινης κάρτας (πρώτης) που δέχθηκε από έναν διαιτητή – υπηρέτη του σάπιου συστήματος όπως είναι ο Αρετόπουλος. Ούτε τον προπονητή βεβαίως που δεν κατόρθωσε να πείσει τους παίκτες του πως πρέπει να αντιδρούν με καθαρό μυαλό, όπως το είχαν πετύχει σε άλλα παιχνίδια, όπως για παράδειγμα συνέβη στην Καλλονή.
Αυτή η συντριβή, η ταπείνωση που έχει υποστεί ο ΠΑΟΚ φανέρωσε σε ένα ακόμη παιχνίδι τις αγωνιστικές παθογένειες που έχει η ομάδα και τις οποίες δεν μπόρεσε ο προπονητής να αλλάξει παρά την συνειδητή προσπάθειά του.
Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο. Είναι αδύνατον να διεκδικήσει τους όποιους στόχους έχει θέσει μετά την απώλεια του πρωταθλήματος με αυτή την εικόνα.
 Δεν έχει ψυχολογία η ομάδα σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, δεν έχει σωστό αγωνιστικό προσανατολισμό, δεν έχει επιθετικές επιλογές με καθαρό μυαλό από τους παίκτες του. Και βεβαίως, σε ένα ακόμη παιχνίδι έχει κόντρα την διαιτησία σε καθοριστικό σημείο του αγώνα. Αποβάλλεται ο Κλάους και μετά έρχεται η κατάρρευση.
Τέρμα τα ψέματα. Ο ΠΑΟΚ θέλει ένα ηλεκτροσόκ. Χρειάζεται να γίνει κάτι χειροπιαστό για να μην δούμε ξανά ένα τόσο ντροπιαστικό αποτέλεσμα που δεν τιμά, απολύτως κανέναν. Αν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ, κινδυνεύει με μαθηματική ακρίβεια να μείνει εκτός πλέι οφ. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, αν δεν παρθούν εδώ και τώρα καίριες αποφάσεις για το παρών και το μέλλον.

Σχετικά άρθρα