Ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά

Μετά από χρόνια το μπασκετικό κοινό θα απολαύσει μία… πιο αμφίρροπη μάχη μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού (19:00, ΟΤΕ Sport 3). Οι κιτρινομάυροι… υποδέχονται στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό για την 16η αγωνιστική της Basket League.
Σαφώς οι πρωταθλητές είναι ανώτεροι ωστόσο η Ένωση δείχνει ικανή να κάνει τη ζημία καθώς έχει ανέβει πολλά αγωνιστικά επίπεδα και φαίνεται πως μπορεί, όχι να μπει σφήνα στο δίπολο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, αλλά τουλάχιστον να κόψει βαθμούς και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Α1.
Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα θέλει να επιβεβαιώσει την αγωνιστική της άνοδο και αυτό θα έρθει με εμφατικό τρόπο με μία νίκη κόντρα στον νταμπλούχο Ελλάδα Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Ιβάνοβιτς από την άλλη μεριά έχει τη νοοτροπία του πρωταθλητή και στη μάχη της πρωτιάς μία ήττα θα ήταν καταστροφικό σενάριο.
Ο κόσμος στο ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι πολύς και να στηρίξει την ΑΕΚ. Μάλιστα η ΚΑΕ έχει κάνει έκληση προκειμένου αυτή η στήριξη να παραμείνει εντός αθλητικών πλαισίων.
Ο Σάκοτα δεν θα έχει στη διάθεση του τον γιό του Ντούσαν και τον Γιώργο Τσιάκο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Από την άλλη μεριά ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα περιμένει ακόμα για να δει τον Γκάνι Λαουάλ σε επίσημο παιχνίδι καθώς ο νεοαποκτηθείς σέντερ έχει ένα πρόβλημα στον ώμο και ακολουθεί ατομικό. Εκτός έχει τεθεί και ο Γιώργος Διαμαντάκος. Ο Νίκος Παππάς έχει μπει εδώ και δύο ημέρες στις προπονήσεις και μετά από 3 εβδομάδες επανέρχεται.
Κορομηλάς, Μάνος και Ταβουλαρέας θα είναι οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης.

Σχετικά άρθρα