Οι 10 βασικοί λόγοι που οι άντρες απατούν τη γυναίκα τους

16 Φεβρουαρίου 2015

Υπολογίζεται ότι 25-50% των γυναικών και 50-65% των ανδρών έχουν σε κάποια φάση της ζωής τους τουλάχιστον μία παράλληλη σχέση, ενώ είναι παντρεμένοι. Ωστόσο, δεν είναι πάντα ξεκάθαροι στους ενδιαφερόμενους οι λόγοι για τους οποίους ένα άτομο απατά τον σύντροφό του. Τι λέει η επιστήμη;

Γράφει για το www.boro.gr , η Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος (greekpsychologypages.blogspot.gr)

 

Δέκα λόγοι που οι άντρες απατούν τις γυναίκες τους

  1. Είναι εθισμένοι στο σεξ
  2. Θέλουν να κάνουν τη γυναίκα τους να ζηλέψει
  3. Θέλουν να νιώσουν κοντά σε κάποια άλλη γυναίκα, να έχουν την επιβεβαίωση ότι μπορούν να το κάνουν
  4. Φόβος ότι δεν μπορούν να προσελκύσουν άλλες γυναίκες
  5. Θέλουν να ξαναερωτευτούν
  6. το στυλ τους είναι να ερωτεύονται συνέχεια και να φλερτάρουν
  7. Ο πατέρας τους, τους προσέφερε αρνητικό μοντέλο στον τομέα των σχέσεων
  8. Έχουν ανάγκη να φέρουν μια άλλη γυναικεία παρουσία σε έναν κατεστραμμένο γάμο
  9. Το κάνουν κατά λάθος, χωρίς να το έχουν προμελετήσει
  10. Πρόκειται για μια παλιά τους αγάπη, που επανέρχεται

 

Τα στάδια της απιστίας

Στάδιο 1: Ανάπτυξη ισχυρού συναισθηματικού δεσμού. Σε αυτό το στάδιο γίνονται πολλές συζητήσεις και εξομολογήσεις. Σε αυτή τη φάση οι δύο άνθρωποι γνωρίζονται, μαθαίνουν ο ένας για τον άλλον, δημιουργείται η 'σπίθα'.

Στάδιο 2: Η γνωριμία παραμένει μυστικό. Δεν λέτε στον/στη σύζυγο ή σε φίλους ότι σας ελκύει συναισθηματικά αυτό το άτομο. Το ότι το κρατάτε μυστικό και η φαντασία σας (για το τι μπορεί να συμβεί) ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Στάδιο 3: Βρίσκετε δικαιολογίες (ψώνια, γυμναστήριο, πολύ δουλειά) για να είστε με το άλλο άτομο. Μπορεί και να παραμυθιάζετε τον εαυτό σας ότι δεν τρέχει τίποτα, είναι απλώς ένα φιλικό πρόσωπο, ένας/μία συνάδελφος.

Στάδιο 4: Σεξουαλική σχέση.

Η παράλληλη σχέση δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά στον τομέα δημιουργίας μονογαμικής σχέσης, δηλαδή υπάρχει κάποιο μπλοκάρισμα:

1. Ο ή η σύζυγος δεν είναι το σημαντικότερο πρόσωπο για τον σύντροφο που κάνει παράλληλη σχέση. Για να διατηρηθεί η μονογαμική σχέση, θα πρέπει οι δυο σύντροφοι να αισθάνονται ότι το άλλο άτομο είναι μοναδικό και αναντικατάστατο.

Αντίθετα, ο εραστής/ερωμένη γίνεται ξαφνικά το 'σημαντικότερο' πρόσωπο, που καλύπτει όλες του τις ανάγκες.

2. Ο ή η σύζυγος δεν νιώθει το άλλο μέλος της σχέσης ως τον καλύτερο φίλο του ή την καλύτερη φίλη του, δεν έχει ένα υγιές πάρε-δώσε μαζί του.

Αντίθετα, ο εραστής/ερωμένη γίνεται ξαφνικά ο κολλητός ή η κολλητή, το άτομο που καταλαβαίνει απόλυτα και έχει την καλύτερη επικοινωνία.

3. Ο ή η σύζυγος δεν βλέπει το άλλο μέλος ως αληθινό άτομο, με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του, με αποτέλεσμα να βλέπει μόνο τα στραβά του άλλου.

Αντίθετα, ο εραστής/ερωμένη γίνεται ξαφνικά το 'τέλειο' άτομο με το οποίο αξίζει να ζει κανείς και με κανέναν άλλον.

4. Ο ή η σύζυγος δεν θεωρεί ότι το άτομο που επέλεξε να παντρευτεί του/της καλύπτει όλες τις σεξουαλικές ανάγκες και έχει παράπονα ή προβλήματα στον τομέα αυτό.

Αντίθετα, ο εραστής/ερωμένη γίνεται ξαφνικά το άτομο με το οποίο έχει την καλύτερη σεξουαλική χημεία.

Η παράλληλη σχέση συμβαίνει όταν οι παραπάνω τομείς έχουν κάποιο πρόβλημα και το άτομο θέλει να αποδράσει από τους ρόλους της σχέσης πίστης και αφοσίωσης. Με ψυχολογική αφέλεια βάζει τον σύζυγο ή τη σύζυγο στο ρόλο του ατόμου που έχει τις χίλιες δυο ατέλειες (ξεχνώντας προφανώς ότι και όταν τον παντρεύτηκε τις είχε, αλλά δεν τους έδωσε σημασία τότε), και τον εραστή ή την ερωμένη στο ρόλο του τέλειου ατόμου (αλλά και πάλι, κάνει ότι έκανε την αρχή του γάμου: αγνοεί τα ελαττώματα του εραστή ή της ερωμένης και βλέπει μονόπλευρα μόνο τα θετικά).

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΕΛΕΝ***** ****
16:08 Πέμπτη 22/09/2016
ΕΙΜΑΙ 28 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ 31ΕΙΜΑΣΤΕ 5ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ Κ ΤΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΟΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΩΣ ΑΝ Κ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΠΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Κ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΣΑΚΩΜΟΥΣ Κ ΕΞΟΜΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΩΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΕΥΡΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Κ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΗΡΕΜΗΣΩ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΝΑ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΞΑΝΑ