Έτοιμος να το ξανακάνει!

Υπάρχει παίκτης του Ολυμπιακού, ο Παϊτίμ Κασάμι, που έχει ξαναπαίξει στο παρελθόν αντίπαλος της Ντνίπρο στην Ευρώπη και την έχει αποκλείσει.
 
Ο Ελβετός είχε παίξει και στα δύο ματς της Φούλαμ με την Ντνίπρο για το Europa League της περιόδου 2011-12. Στο Λονδίνο άνετη νίκη με 3-0 και ήττα 1-0 στην Dnipro Arena στο Ντνιπροπετρόβσκ. 
 
Εμπειρίες από αγώνες με ουκρανικές ομάδες έχουν κι αρκετοί άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού:
 
– Ο Τσόρι έχει σκοράρει στο Κίεβο, σε ματς Ντιναμό Κιέβου-Ρουμπίν Καζάν 3-1. Στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» είχε γίνει το ματς κι ο Ντομίνγκες είχε κάνει το 0-1 με εκτέλεση φάουλ. Συμπαίκτης του στην Ρουμπιν ήταν τότε ο Νομπόα του ΠΑΟΚ. 
 
– Ο Αφελάι είναι αήττητος σε 4 ματς με Ουκρανούς! Στη σεζόν 2010-11 έπαιξε με την Αϊντχόφεν κόντρα στην Μέταλιστ (2-0 στην Ουκρανία, 0-0 στην Ολλανδία) και με την Μπαρτσελόνα εναντίον της Σαχτάρ (5-1 στη Βαρκελώνη, 1-0 στο Ντόνετσκ). 
 
– Ο Σαντάνα έχει βάλει γκολ στην Σαχτάρ στα περσινά ματς με την Σάλκε. Ο Βραζιλιάνος είχε σκοράρει στο 3-0 της Γερμανίας ενώ είχε παίξει στο 2-2 της Ουκρανίας. 
 
– Οι Μανιάτης, Μέγιερι, Φουστέρ είχαν αγωνιστεί στα ματς του Ολυμπιακού με την Μέταλιστ. Ο Φουστέρ είχε βάλει το γκολ της νίκης στο Χάρκοβο, αλλά δυστυχώς ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί στη ρεβάνς κι ο Ισπανός δεν θα παίξει με την Ντνίπρο λόγω του νέου τραυματισμού του στο χέρι. 
 
– Με την Μέταλιστ στην Ουκρανία είχε μπει αλλαγή και ο Μήτρογλου στο τελευταίο 20λεπτο!
 
– Κακή εμπειρία έχει ο Ντουρμάζ από τα ματς του 2011: Μάλμε-Μέταλιστ 1-4, Μέταλιστ-Μάλμε 3-1. 
 
– Τέσσερα παιχνίδια με Ουκρανούς έχει δώσει και ο Σαλίνο που είναι εκτός λίστας. Με την Μπράγκα είχε χάσει δύο φορές από την Σαχτάρ στο Champions League και είχε δύο ισοπαλίες κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου για το Europa. 
 
Από τους παίκτες του Ολυμπιακού, δηλαδή, αυτοί που δεν έχουν παίξει ποτέ αντίπαλοι με Ουκρανούς είναι οι Ρομπέρτο, Ομάρ, Σιόβας, Μασουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Μπενίτες και οι πιο νεαροί Έλληνες. 

Σχετικά άρθρα