Κρίσιμο το σημερινό Ecofin, αισιόδοξος ο Γ.Βαρουφάκης

17 Φεβρουαρίου 2015

Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, που θα κληθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων, μετά τις άκαρπες διαβουλεύσεις του χθεσινού (16/2) έκτακτου Eurogroup. 

Προσερχόμενος το πρωί, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική πλευρά να υποβάλει αίτημα για επέκταση του προγράμματος και μόλις το πράξει, όπως σημείωσε, μπορούμε να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος η οποία μπορεί να ενταχθεί στις πολιτικές προτεραιότητες των ελληνικών αρχών.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βαρουφάκης σημείωσε πως "το επόμενο βήμα θα είναι βήμα υπευθυνότητας" και δήλωσε πως η Ευρώπη θα συνεχίσει να συζητά προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες και να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Ευρωπαίο πολίτη. Με αφορμή το γεγονός πως θα είχε συνάντηση με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τόνισε επίσης το θετικό ρόλο που μπορεί να παίξει αυτή στην ανάκαμψη στην Ευρώπη.

koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ