Οι Έλληνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι

Τον καλύτερο εαυτό έδωσαν οι Έλληνες χιονοδρόμοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ανδρών –Γυναικών που διεξάγεται στο Vail του Κολοράντο και εκπροσώπησαν την χώρα μας σε μια από τις μεγαλύτερες χιονοδρομικές διοργανώσεις των τελευταίων ετών.
32ος από 110 αθλητές που συμμετείχαν τερμάτισε ο Βαλκαρέτζι Μασσιμιλιάνο στον προκριματικό αγώνα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης. Ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Θες/κης έκανε συνολικό χρόνο 2:03,39 και 74,19 βαθμούς FIS και με την επίδοση αυτή προκρίθηκε στην τελική φάση του αγωνίσματος. Στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Αντωνίου τερμάτισε 41ος και ο Γιάννης Πρώιος 55ος. Ο Κώστας Συκαράς δεν ξεκίνησε τον αγώνα.
Στις γυναίκες στο ίδιο αγώνισμα η Σαμαρίνου Μαρία, είχε την καλύτερη επίδοση από της Ελληνίδες, κατετάγη 81η με συνολικό χρόνο 1:27,67.  Ενώ η Γκούγκου Αναστασία ήταν 82η και η Ράλλη Σοφία 86η.
Στην τελική φάση της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης ο Μαξ Βαλκαρέτζι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα λόγω ενός μυικού τραυματισμού που του στοίχισε και την συμμετοχή του στην αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης.
Στην τεχνική κατάβαση, στην κατηγορία αντρών και στον προκριματικό αγώνα ο Συκαράς Κώστας κατετάγη 32ος με χρόνο 1:58,83 και 80,81 βαθμούς FIS.
Στο ίδιο αγώνισμα και στην κατηγορία γυναικών από τις Ελληνίδες αθλήτριες ξεχώρισε η Ράλλη Σοφία η οποία κατετάγη 56η με συνολικό χρόνο 1:01,08. Η Γκόγκου Αναστασία τερμάτισε στην 65η θέση και η Κοκκίνη Αναστασία στην 67η. Η Σαμαρίνου Μαρία δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια της.

Σχετικά άρθρα