Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποψήφιος Πρόεδρος

17 Φεβρουαρίου 2015

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ένας πολιτικός με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, είναι ο Πρ.Παυλόπουλος, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα που εξήγησε την απόφαση του ως εξής: «η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ανεξάρτητη από την συγκυρία και τις κοινωνικές ανάγκες. Άκουσα με ενδιαφέρον την πράγματι εύλογη πρόταση για εκλογή αριστερού προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς όχι από την πρώτη διαδικασία και όχι με τον αριθμό που το Σύνταγμα απαιτεί κανονικά. Ξέρετε αυτή η πρόταση είναι εύλογή γιατί διατυπώνει την εξής συλλογιστική: ότι δεν υπήρξε ποτέ αριστερός πρόεδρος. Η Αριστερά, όμως, στις πιο κρίσιμες στιγμές θα έλεγα σε όλη την ιστορία της δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντι στην ιστορία. Η δύναμη της ήταν πάντα ότι δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της. Διεκδικούσε την έμπνευση και την φυσική καθοδήγηση του λαού».

Εξάλλου, αύριο Τετάρτη στις 19.30 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αν δεν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου, η διαδικασία επαναλαμβάνεται εντός 5 ημερών, με την εκλογή πλέον να απαιτεί μόλις 151 ψήφους.

www.real.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ