Περνώντας μια μέρα με τον Μπαράκ Ομπάμα! (εικόνες)

17 Φεβρουαρίου 2015

Πως να μοιάζει μια μέρα από την ζωή του ανθρώπου που κράτα στα χέρια του τις τύχες όλου του κόσμου; Μια ματιά στην καθημερινότητα του Μπαράκ Ομπάμα θα μας αποδείξει ότι να είσαι αρχηγός κράτους, δεν είναι και τόσο εύκολη δουλειά.

 Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο αρχηγός της πιο ισχυρής στρατιωτικής δύναμης του κόσμου, αρχηγός του κόμματός του και, για πολλούς, ο ηγέτης του ελεύθερου κόσμου. Οι αποφάσεις του μπορεί να φέρουν ειρήνη ή να ξεκινήσουν ένα πόλεμο. Τα σχέδια και χρονοδιαγράμματα μπορούν να αλλάξουν σε ριπή οφθαλμού, κατά την διάρκεια μιας ημέρας, και κάθε μέρα είναι γεμάτη με νέες προκλήσεις. Πώς μοιάζει λοιπόν, μια ήμερα από τη ζωή ενός ανθρώπου, που κρατά στα χέρια του τις τύχες όλου του κόσμου; 

Ο Ομπάμα ξεκινάει την ημέρα του, ξυπνώντας νωρίς και κάνοντας την πρωινή του γυμναστική. Μετά το πρωινό του, ενημερώνεται από την προσωπική του γραμματέα για το πρόγραμμα της ημέρας που ξεκινάει πάντα με την ενημέρωση του από τον εθνικό σύμβουλο ασφάλειας. Στην διάρκεια της συζήτησης, ο πρόεδρος ενημερώνεται για όλα τα θέματα, εθνικά και παγκόσμια. 

Η μέρα ενός πρόεδρου είναι γεμάτη από τηλεφωνήματα και συναντήσεις με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αλλά και με εκπρόσωπους της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, δεν παραλείπει την εθιμοτυπική συνάντηση με τους εργαζόμενους στον Λευκό Οίκο.  

Στην διάρκεια μιας μέρας, ο πρόεδρος μπορεί να συναντήσει ξένους ηγέτες ή να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης. 

Όμως ένας πρόεδρος είναι πάνω από όλα άνθρωπος. Κάθε απόγευμα στις έξι, ο Μπάρακ Ομπάμα  αποσύρεται για να περάσει λίγες ώρες με την γυναίκα του και τις δύο κόρες του. Ωστόσο, η δουλειά δεν σταματάει ποτέ και ο πρόεδρος διαβάζει και γράφει μέχρι τις 11 το βράδυ. Αν όλα πάνε καλά, και δεν ξυπνήσει από κάποιο επείγον τηλεφώνημα, ο πρόεδρος θα κοιμηθεί ήσυχα μέχρι το άλλο πρωί.      


politicsonline.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ