Σεβασμός και λάμψη

Η επισημοποίηση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Ερίκ Αμπιντάλ σημαίνει ότι προστίθεται ακόμα ένα ηχηρό όνομα στον μηχανισμό της διεθνούς λειτουργίας του συλλόγου.
Ο Γάλλος άσος με την παγκόσμια απήχηση λόγω της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα και στην Εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά και της συγκίνησης που είχε προκαλέσει ο τρόπος αντιμετώπισης της περιπέτειας με την υγεία του, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό και να προσφέρει τις γνωριμίες και τις σχέσεις του στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά. Όπως και στον τομέα της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης του Ολυμπιακού, με τις επαφές που θα έχει με ισπανικούς, γαλλικούς και άλλους συλλόγους της Ευρώπης.
Το ότι ο Αμπιντάλ προτίμησε τον Ολυμπιακό από την Μπαρτσελόνα προφανώς έχει να κάνει με τις λεπτές ισορροπίες στον καταλανικό σύλλογο, όπως και με τον προσωπικό χρόνο που έχει ανάγκη να εξασφαλίσει ο Γάλλος. Αυτό δεν μετριάζει τις εντυπώσεις σε διεθνές επίπεδο, για την επιτυχία του Ολυμπιακού να αποσπάσει τη συγκατάθεσή του, παρότι υπήρχε προοπτική συνεργασίας του με μεγαλύτερη ομάδα, η οποία μάλιστα εδρεύει στην πόλη που ζει μόνιμα ο ίδιος και τα παιδιά του. Επικοινωνιακά και μόνο να το δει κανείς είναι σπουδαίο κατόρθωμα, εκτός των άλλων ωφελειών για τον Ολυμπιακό από αυτό το deal.
Η συμφωνία με τον Αμπιντάλ σημαίνει και κάτι άλλο. Ενισχύει την εδώ και καιρό στρατηγική στόχευση της διοίκησης Μαρινάκη να διατηρεί στο δυναμικό στελεχών του Ολυμπιακού παλιούς άσους της ομάδας. Δεν είναι μόνον ο Αμπιντάλ. Είναι φυσικά ο Καρεμπέ, ο Ζιοβάνι που είναι σύνδεσμος στη Βραζιλία, ο Γκαλέτι που ελέγχει για τον Ολυμπιακό την αγορά της Αργεντινής. Μόλις σταματήσει το ποδόσφαιρο είναι πιθανό να προστεθεί κι ο Μοδέστο…
Αλλά και σε διάφορα πόστα στην ομάδα, υπάρχει στελέχωση από παλιούς παίκτες. Ο Ράντος με τον Στρακόσια είναι υπεύθυνοι για τους γκολκίπερ. Ο Νικοπολίδης είναι δίπλα στον πρώτο προπονητή. Ο Γεωργάτος υπεύθυνος των Ακαδημιών, ο Μαυρογενίδης και ο Βούζας προπονητές στους μικρούς.
Αν μη τι άλλο, η προσπάθεια της ΠΑΕ να έχει κοντά της τη λάμψη των παλιών ξένων άσων και την γνώση για τον Ολυμπιακό των Ελλήνων ποδοσφαιριστών του παρελθόντος, δείχνει τόσο σεβασμό στην προσφορά των αθλητών όσο και έξυπνη διαχείριση – προς όφελος του συλλόγου – της απήχησης που έχουν στο διεθνές ποδόσφαιρο και στον κόσμο του Ολυμπιακού τα παλιά αστέρια του.

Σχετικά άρθρα