«Καυτό» μπαλάκι ο ορισμός του ντέρμπι

Σε μεσανατολικό ζήτημα έχει εξελιχθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
 
Η υπόθεση η οποία θα μπορούσε να είχε “λήξει” με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα κράτος και μία διοργάνωση όπου τα πάντα θα λειτουργούσαν επαγγελματικά και με προγραμματισμό, θα συνεχίσει να βρίσκεται στον “αέρα” τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, ημέρα που αναμένεται να συνεδριάσει η Super League. 
 
Η Αστυνομία ενημέρωσε χθες εγγράφως την ΕΠΟ ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα την Πέμπτη 5/3, λόγω του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την Euroleague και της ζήτησε να το ορίσει την Τετάρτη. Η διοργανώτρια του Κυπέλλου από την πλευρά της ενημέρωσε τη Super League και την κάλεσε να πάρει μία απόφαση για το ματς Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης που είναι προγραμματισμένο να γίνει τη Δευτέρα 2/3, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα, καθώς εκτός όλων των άλλων βρίσκεται στον “αέρα” και η τηλεοπτική μετάδοση του σπουδαιότερου παιχνιδιού του δεύτερου τη τάξει ελληνικού θεσμού. 

Ουσιαστικά η ΕΠΟ ζήτησε από τη Super League να κάνει το αυτονόητο και πιο λογικό. Να ορίσει τον αγώνα των “ερυθρολεύκων” με τους Αρκάδες στο “Γ. Καραϊσκάκης” την Κυριακή 1/3, ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με τις ημερομηνίες και το ντέρμπι του Κυπέλλου να γίνει την Τετάρτη. Απάντηση όμως δεν πήρε. Αξίζει να προσθέσουμε ότι για να αλλάξει η ημερομηνία θα πρέπει να πούνε “ναι” τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Αστέρας Τρίπολης, αλλα και η Nova. 

Από την άλλη δεν έχουν τέλος τα… μαγειρέματα της Super League. Χθες το βράδυ από τη διοργανώτρια του πρωταθληματος διέρρεε ότι δεν έχουν λάβει κανένα έγγραφο από την ΕΠΟ, ωστόσο είναι δεδομένο ότι έχουν γίνει επαφές ανάμεσα στις δυο πλευρές. Μάλιστα και ο ΟΤΕ που έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου έχει κάνει κάποιες ενέργειες προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Super League, έλεγαν χθες: “Ας ορίσει η ΕΠΟ το ματς και μετά θα δούμε τι θα κάνομε εμείς”. Ουσιαστικά δηλαδή έριχναν το μπαλάκι πίσω. Ακούστηκε δε και το ότι δε θα γίνει το Δ.Σ. την Παρασκευή, επειδή δε θα έχει επιστρέψει ο Γιάννης Βρέντζος από το Κίεβο. Δηλαδή θα δοθεί μία ακόμα “σιωπηλή” παράταση προκειμένου να περάσουν τα “θέλω” του Ολυμπιακού. 

Το ενδεχόμενο λοιπόν της αναβολής του αγώνα είναι ορατό και σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζεται να πούμε ποιός θα είναι για ακόμα μία φορά ο προκλητικά ευνοημένος της όλης υπόθεσης. Εκτός αυτού, μετά δημιουργείται νέο χάος, αφού αν οι “ερυθρόλευκοι” περάσουν την Ντνίπρο θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πότε θα βρεθεί νέα κενή ημερομηνία… 

Η θέση της ΑΕΚ πάντως είναι ξεκάθαρη. Τετάρτη βράδυ στο ΟΑΚΑ. Και αν η ΕΠΟ πάει αυστηρά βάσει νόμου, το παιχνίδι μπορεί να το ορίσει τη συγκεκριμένη μέρα ακόμα και αν γίνει το Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης τη Δευτέρα στις 7.30 μ.μ. Βάζοντας ώρα έναρξης τις 21.30 ή τις 21.45… Το 48ωρο θα έχει παρέλθει…

Σχετικά άρθρα