Ρουμπινί: "Ντόμινο αποχωρήσεων από την Ευρωζώνη σε περίπτωση Grexit"

18 Φεβρουαρίου 2015

Τη στιγμή που αναζωπυρώνονται τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από τηνΕυρωζώνη, ο γνωστός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί, απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός Grexit.

Ειδικότερα ο νομπελίστας οικονομολόγος εκτιμά ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν καταστροφή για την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι γι’ αυτό θα αποφευχθεί με κάθε τρόπο.

Παράλληλα κάνει λόγο για «ντόμινο» αποχωρήσεων από την Ευρωζώνη σε περίπτωση που συμβεί ένα Grexit, εκτιμώντας ότι οι επιπτώσεις θα «εξαπλωθούν» και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης και θα είναι εξίσου σοβαρές όσο θα ήταν εάν το Grexit συνέβαινε το 2012.

Μάλιστα σε περίπτωση ενός Grexit προβλέπει ευρείες εκροές καταθέσεων όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές ακόμη χώρες της Ευρωζώνης.

Μπορεί η Ελλάδα να είναι μία μικρή οικονομία, αλλά τυχόν έξοδος από την Ευρωζώνη θα «έριχνε τη χώρα στην αγκαλιά της Ρωσίας» και μάλιστα σε μία στιγμή που η Μόσχα καθίσταται όλο και πιο επικίνδυνη.

«Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κοστίσει περισσότερο στη Γερμανία από το να μείνει η χώρα στο ευρώ», καταλήγει ο κ. Ρουμπινί.

 

 

www.enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ