Σε ρίνγκ μετατατράπηκε η Βουλή στην Τουρκία

18 Φεβρουαρίου 2015

Εικόνες ανεξέλεγκτης βίας εκτυλίχθηκαν στο Κοινοβούλιο της Τουρκίας, όπου βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια, πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των συζητήσεων για ένα πολύ αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης το οποίο ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας.

tou7.jpg


Το αποτέλεσμα ήταν πέντε βουλευτές να τραυματιστούν και να μεταφερθούν σε κοντινό νοσοκομείο, ενώ δύο από αυτούς είχαν χτυπήματα στο κεφάλι τους από το σφυρί που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του κοινοβουλίου για να ανοίξει και να κλείσει τις συνεδριάσεις!

tour1.jpg


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τα «πήραν» με εκείνους της κυβέρνησης λόγω του νομοσχεδίου που ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας και χαλαρώνει πολύ τις προϋποθέσεις για συλλήψεις προσώπων, έρευνες και τηλεφωνικές υποκλοπές χωρίς δικαστικό έλεγχο.


Η συνεδρίαση τελικά διακόπηκε και θα επαναληφθεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τους επικριτές του, το νομοσχέδιο αυτό θα μεταμορφώσει στην Τουρκία σε «αστυνομικό κράτος».

tour4.jpg


Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τρίτη, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης και απευθυνόμενος στους βουλευτές: «Ο νόμος πρέπει τώρα να ψηφισθεί γρήγορα και κυρίως να εφαρμοσθεί το συντομότερο».ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ