Εύκολη πανακότα βατόμουρο!

18 Φεβρουαρίου 2015

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 γρ. ζελατίνη φύλλο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1½ τεμ. βανίλια φυσική
  • 100 γρ. πουρέ βατόμουρου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μ' ένα μαχαίρι, σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
  • Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε, σε σημείο λίγο πριν από τον βρασμό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.
  • Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.

 

 

http://www.yiannislucacos.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φράντς Κάφκα
Η Σκέψη της ημέρας
9:10 Φράντς Κάφκα