Εύκολη πανακότα βατόμουρο!

18 Φεβρουαρίου 2015

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 γρ. ζελατίνη φύλλο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1½ τεμ. βανίλια φυσική
  • 100 γρ. πουρέ βατόμουρου

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μ' ένα μαχαίρι, σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.
  • Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
  • Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε, σε σημείο λίγο πριν από τον βρασμό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.
  • Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.

 

 

http://www.yiannislucacos.gr/

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +91522+43395+54 - adTechUnit 6
Γεια σας εδώ και ενα χρόνο έχω σχέση με...
Γιατί οι φίλες μου έχουν σχέση και εγώ όχι;
Νιώθετε έξω από κάτι που έχουν κοινό οι...
Μυθομανία: Γιατί κάποιοι άνθρωποι λένε συνέχεια ψέματα;
Ο κάθε άνθρωπος με το δικό του τρόπο...