Στα 5,65 ο Φιλιππίδης στο Λοτζ (video)

Οι σταθερές εμφανίσεις για τον Κώστα Φιλιππίδη, συνεχίστηκαν και στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο Pedro’s Cup. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ κατέλαβε την τρίτη θέση στο επί κοντώ με 5,65 μ., ύψος που ξεπέρασε, με χαρακτηριστική ευκολία, στην δεύτερη προσπάθεια του.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα στη συνέχεια απέτυχε στα 5,75 μ., που όπως και στο ΣΕΦ είχε καλά άλματα. Ο επόμενος – και τελευταίος πριν την Πράγα – αγώνας του Φιλιππίδη, θα γίνει στις 25 του μηνός στο Μάλμε της Σουηδίας. Ο πρωταθλητής μας ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,40 μ., συνέχισε στα 5,55 μ. κι έπειτα στα 5,65 μέτρα.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Πιοτρ Λίσεκ, ο μόνος που ξεπέρασε τα 5,75 μέτρα. Ο Πολωνός προσπάθησε να αποζημιώσει τους συμπατριώσες του που βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου, δοκιμάζοντας για νέο εθνικό ρεκόρ στα 5,88 μ., ύψος που δεν κατάφερε να “νικήσει”. Ο Βραζιλιάνος Αγκούστα Ντούτρα ήταν δεύτερος με 5,65 μέτρα.
Το πρόσωπο του απογεύματος στο Λοτζ ήταν ο 38χρονος Κιμ Κόλινς (Σεντ Κιτς), που τερμάτισε τα 60 μ. σε 6.47 και βελτίωσε τη δική του κορυφαία επίδοση στον κόσμο, αλλά και και το εθνικό ρεκόρ στην απόσταση.

Στα 60 μ. εμπ. ο Ορλάντο Ορτέγκα (Κούβα) τερμάτισε πρώτος με 7.45  βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και άφησε πίσω του τους Αρις Μέριτ (ΗΠΑ) και Ντάιρον Ρόμπλες με 7.54 και 7.64 αντίστοιχα. Η Χάνα Πλοτίτσινα ήταν πρώτη στα 60 μ. εμπ. με 8.01 και η Αντρέα Ιβάνσεβιτς δεύτερη με  8.10. Στην ίδια διοργάνωση η Καμίλα Λιτσβίνκο ήταν πρώτη στο ύψος με 1,98 μ. και χαμένες προσπάθειες στα 2,02 μέτρα.

Σχετικά άρθρα