Αρακάς που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

<h3><span style="text-decoration: underline;">Υλικά συνταγής</span></h3>
<p> </p>
<ul class="ingredients">
<li>500 γραμμ. αρακάς καθαρισμένος</li>
<li>2 καρότα κομμένα σε φέτες</li>
<li>2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια</li>
<li>1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο</li>
<li>4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους</li>
<li>1 κ.σ. πελτέ ντομάτας</li>
<li>1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο</li>
<li>1 κ.γ. ζάχαρη</li>
<li>1 ματσάκι άνηθο</li>
<li>αλάτι</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<div class="time"><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body">
<p>1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄.</p>
<p>2. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.</p>
<p>3. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. </p>
<p> </p>
<p>www.argiro.gr</p>
</div>

Σχετικά άρθρα