Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι!

<h2 style="text-align: justify;"><span style="text-decoration: underline;">Υλικά</span></h2>
<div id="recipeingredientslist" class="jspScrollable">
<div class="jspContainer">
<div class="jspPane" style="text-align: justify;">
<p>• 700 γρ. χταπόδι μικρό ολόκληρο<br />• 150 γρ. κοφτό μακαρονάκι<br />• 200 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες<br />• 100 γρ. πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια<br />• 100 γρ. πιπεριές πράσινες σε κυβάκια<br />• 100 γρ. ελαιόλαδο<br />• 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισος ή 4γρ.<br />• 100 γρ. κρασί λευκό <br />• 4 φύλλα δάφνη<br />• 1 κονκασε ντομάτας ψιλοκομμένο με κρεμμύδι<br />• 1 συμπυκνωμένο ζωμό λαχανικών<br />• 1 κουτ. σούπας μαργαρινη (προαιρετική)<br />• 300 γρ. νερό</p>
<h2><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση</span></h2>
<p>Κόβετε την κουκούλα του χταποδιού (αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε αφαιρέστε τα μάτια και βγάλτε το δέρμα της). Τεμαχίζετε το χταπόδι στη μέση και αφαιρείτε το στόμα του. Ξεπλένετε καλά, κόβετε τα πλοκάμια του σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνετε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν.</p>
<p>Σε νερό που βράζει ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Το σουρώνετε και το λαδώνετε ελαφρώς με φρέσκο λάδι για να μην κολλήσει.</p>
<p>Σε βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτετε αρχικά την κουκούλα (επειδή είναι πιο σκληρή) και μετά από 2’ περίπου το υπόλοιπο χταπόδι. Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσουν και ρίχνετε το κρασί, τη δάφνη, τον ζωμό, το ντοματάκι, το γλυκάνισο και το νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 30’ περίπου ελέγχοντας τακτικά τα υγρά του.</p>
<p>Όταν είναι έτοιμο αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το μακαρονάκι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.</p>
<p> </p>
<p> </p>
</div>
<div class="jspVerticalBar" style="text-align: justify;"> </div>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα