Υπόσχεση για αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ (video&pics)

Αύξηση των ομάδων που θα παίζουν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου υποσχέθηκε ο Λουίς Φίγκο, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο της FIFA. στην επένδυση κεφαλαίων για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε φτωχές χώρες.
Να αναφέρουμε πως ο Λουίς Φίγκο ξεκίνησε την εκστρατεία του με ομιλία στο «Γουέμπλεϊ», στο Λονδίνο… Ο παλαίμαχος Πορτογάλος διεθνής υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί θα εισηγηθεί αύξηση των ομάδων που μετέχουν στο Μουντιάλ από 32 σε 40 ή ακόμη και σε 48 ομάδες. Όπως είπαμε, μίλησε και για το πως θα γίνει επένδυση κεφαλαίων για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε φτωχές χώρες.

«Νοιάζομαι για το ποδόσφαιρο, επομένως αυτό που βλέπω αναφορικά με την εικόνα της FIFA, όχι μόνο τώρα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, δεν μου αρέσει. Το ποδόσφαιρο μού έχει δώσει τόσα πολλά στη ζωή μου και θέλω να δώσω κάτι πίσω στο παιχνίδι. Κοιτάζω την υπόληψη της FIFA αυτή τη στιγμή και δεν μου αρέσει. Το ποδόσφαιρο αξίζει κάτι καλύτερο», είπε -μεταξύ άλλων- ο Φίγκο.
Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ θα διεκδικήσει την προεδρία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας μαζί με τον νυν πρόεδρο Σεπ Μπλάτερ, τον πρίγκιπα της Ιορδανίας Αλί Μπιν Αλ-Χουσεΐν και τον πρόεδρο της ολλανδικής ομοσπονδίας, Μίχαελ Φαν Πράαγκ.

More from Luis Figo on #SSNHQ shortly. Here are his full World Cup proposals: pic.twitter.com/c53ODGfEUA
— Bryan Swanson (@skysports_bryan) February 19, 2015

Σχετικά άρθρα