Επιστρέφει και… ντέρμπι

Μεγάλος εκνευρισμός υπάρχει στον Ολυμπιακό για όσα έγιναν χτες το βράδυ στο Κίεβο, με την ήττα από την Ντνίπρο, τη «φτωχή» απόδοση της ομάδας και τη διαιτησία του Αυστριακού Σερντενχόφερ που στέρησε τη δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να έχουν περισσότερες πιθανότητες για τον επαναληπτικό.
Στην ομάδα τα είχαν κυρίως με τον διαιτητή και τον βοηθό γραμμής που δεν είδαν τα δύο πέναλτι (στην ανατροπή του Ελαμπντελαουί από τον Κονοπλιάνκα και στο χέρι του Εζίντιο) και ανακάλυψαν φάουλ στην προσπάθεια του Μήτρογλου πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 90′. Διότι άλλο να γινόταν το 2-1 ενόψει της ρεβάνς και άλλο τώρα που ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει νίκη με διαφορά τριών γκολ στο Καραϊσκάκη για να περάσει.
Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με τη δήλωση Καραπαπά από πλευράς διοίκησης σχετικά τον ρέφερι και με σαφείς αιχμές ότι ο Ολυμπιακός είχε εχθρική διαιτησία λόγω και των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις διαρκείς διαμαρτυρίες των ανταγωνιστών του.
Φυσικά δεν παραγνωρίζει κανείς ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να παίξει καλά, παρότι ήταν και άτυχη αφού δέχτηκε δύο φτηνά γκολ την ώρα που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν άφηνε τους Ουκρανούς να τον απειλούν.
Ο Περέιρα είπε ότι η ομάδα του δεν έδειξε επιθετικό θάρρος και δεν είχε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Με τον Πορτογάλο να έχει κι αυτός τις δικές του ευθύνες, με τις αλλαγές του να γίνονται αντικείμενο κριτικής. Όπως το ότι άφησε σε όλο το ματς τον Αφελάι ή άλλαξε στο 2-0 τον στόπερ Σαντάνα την ώρα που η ομάδα έψαχνε λύσεις στον τομέα της δημιουργίας.
Η αποστολή επιστρέφει το μεσημέρι στην Ελλάδα και θα πάει απευθείας για προπόνηση στο Ρέντη, καθώς ακολουθεί το ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο. Ένα ματς στο οποίο υπάρχει ευκαιρία να αντιστραφεί το κλίμα με ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά και ο κίνδυνος να βαρύνει κι άλλο σε περίπτωση ήττας.
Αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα με υποψήφιους τους Αυλωνίτη, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Φορτούνη, Ντουρμάζ και Χάρα.
Για τον Ρομπέρτο από τον Ολυμπιακό έλεγαν ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό σχετικά με τις ενοχλήσεις στο γόνατο που έκανε πρόσφατα τον καθαρισμό.

Σχετικά άρθρα