Τα κλειστά χαρτιά και η… έκπληξη του Αναστασίου

Δύσκολα θα ανοίξει τα χαρτιά του ο Γιάννης Αναστασίου σε κάποια προπόνηση του Παναθηναϊκού μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ήδη, τόσο στη διπλή της Τετάρτης, όσο και στη διπλή της Πέμπτης απέφυγε να δείξει τις προθέσεις του, θέλοντας προφανώς να διατηρήσει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Συνηθίζει άλλωστε, οι ενδεκάδες του στα περισσότερα μεγάλα ματς να κρύβουν μια… έκπληξη ή κάτι πέραν του αναμενομένου. Το πού βεβαίως μπορεί να προκύψει η έκπληξη ή κάποια διαφοροποίηση είναι λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς υπάρχουν οχτώ ποδοσφαιριστές οι οποίοι φαίνεται πως ήδη έχουν… πάρει σπίτι τους τη φανέλα του βασικού για το ντέρμπι.

Ο φορμαρισμένος γκολκίπερ Στιλ, το αμυντικό δίδυμο Σίλντενφελντ-Ταυλαρίδη που έχει δέσει απόλυτα, ο Χουχούμης ο οποίος έχει αφήσει στον πάγκο τον Νάνο εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο ακούραστος Λαγός, ο πολύτιμος Ζέκα, ο ποιοτικός Πράνιτς και το υπερατού των Πρασίνων Μπεργκ, μόνο λόγω κάποιου απρόοπτου προβλήματος δεν θα βρίσκονται στην αρχική ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα, «παίζονται» τρεις θέσεις: 1) του δεύτερου επιθετικού, όπου είναι φαβορί να αγωνιστεί ο Καρέλης ο οποίος καθάρισε το ματς στην Κρήτη με τον ΟΦΗ δίχως να αποκλείεται και η… έκπληξη του Κλωναρίδη, 2) του επιτελικού μέσου, όπου ο Πέτριτς και ο Ατζαγκούν μοιράζονται τις πιθανότητες λόγω διαφορετικών στοιχείων στο παιχνίδι τους, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μια έκπληξη τύπου… Νίνη, ο οποίος τα πήγε περίφημα στο διάστημα που αγωνίστηκε στο Ηράκλειο και 3) του δεξιού μπακ, όπου πέραν των πιο συμβατικών λύσεων του Τριανταφυλλόπουλου και του Μπούρμπου, υπάρχει και ο Ζέκα, του οποίου η χρησιμοποίηση πράγματι εξετάζεται για το δεξί άκρο της άμυνας μετά τη θετική παρουσία που είχε και στο παιχνίδι με τους Κρητικούς.

Είναι προφανές ότι το «κλειδί» για τον καταρτισμό της ενδεκάδας και την εν γένει τακτική που θα ακολουθηθεί στο ντέρμπι το… κρατάει ο Ζέκα, ο οποίος επί του παρόντος πάντως παραμένει φαβορί για να επιστρέψει στα χαφ, καθώς εκεί κρίνεται ότι μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα με τις δυνάμεις, το πάθος, τα τρεξίματα και την αστείρευτη ενέργεια που βγάζει στο παιχνίδι.

Σχετικά άρθρα