Ο Ιβάν και η βοήθεια στον μικρό Παντελή

Από την «γκρίζα» βραδιά της 24ης Μαΐου του 2009 πέρασαν σχεδόν έξι χρόνια. Ηταν η βραδιά κατά την οποία ο παίκτης των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ Παντελής Κυριακίδης έχασε σε τροχαίο τον πατέρα του επιστρέφοντας μαζί του από ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά. Ο ίδιος ο Παντελής καθηλωμένος έκτοτε στο κρεβάτι δίνει καθημερινή μάχη για τη ζωή του παραμένοντας σε άγρυπνο κώμα.

Από την πρώτη στιγμή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης ενίσχυσε την οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή των ακαδημιών της ομάδας και κάλυψε όλες τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες. Επίσης ο μεγαλομέτοχος και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν αναλάβει και τα κόστη στέγασης, αλλά και ό,τι άλλο χρειαστεί για να νιώθει η οικογένεια του Παντελή ασφαλής.

Από το 2014 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα Τμήματα Υποδομής διοργανώνουν φυσικά και το ετήσιο τουρνουά «Παντελής Κυριακίδης» στα οποία μετέχουν ομάδες μικρών ηλικιών, τα έσοδα του οποίου επίσης πηγαίνουν στην οικογένεια Κυριακίδη, της οποίας η μοίρα άλλαξε απότομα τον Μάιο του 2009.

Η ευρύτερη οικογένεια του ΠΑΟΚ ανοίγει περισσότερο την αγκαλιά της και πλέον είναι σε θέση να εξασφαλίσει αυτά που απαιτούνται για να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα, βάζοντας έτσι ένα τέλος στον καθημερινό άνισο αγώνα της οικογένειάς του που γίνεται ακόμη πιο δύσκολος αυτή την εποχή της τεράστιας οικονομικής κρίσης.

Έτσι, εκτός από το ετήσιο τουρνουά «Παντελής Κυριακίδης», το οποίο θα διεξάγεται το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όταν και δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα τμήματα υποδομής από την ΕΠΣΜ, έχουν οργανωθεί διάφορες δράσεις με τον ίδιο «ιερό» σκοπό. Παράλληλα μέρος των εσόδων από τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της ομάδας του ΠΑΟΚ κάθε αγωνιστικής περιόδου θα πηγαίνουν για την ενίσχυση της οικογένειας.

Φέτος το 2ο τουρνουά «Παντελής Κυριακίδης» για ομάδες Κ8, Κ9 και Κ11 στο οποίο θα συμμετέχουν και οι ομάδες του ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στα γήπεδα «Champion» το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου.

Επειτα από απαίτηση αρκετών φίλων της ομάδας δημοσιεύονται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί προκειμένου όποιος το επιθυμεί να ενισχύσει περαιτέρω την οικογένεια Κυριακίδη. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να το πράξει με κατάθεση στους ειδικούς λογαριασμούς 6431-010165-281 (ΙΒΑΝ GR7601714310006431010165281, BIC: PIRBGRAA) της Τράπεζας Πειραιώς είτε 397/786998-33 (IBAN: GR8301103970000039778699833, BIC: ETHNGRAA) της Εθνικής Τράπεζας, στους οποίους δικαιούχοι είναι ο Παντελής Κυριακίδης και η μητέρα του Μαρία Νικητίδου

Σχετικά άρθρα