Τα SOS της εβδομάδας, από 20 έως και 26 Φεβρουαρίου

20 Φεβρουαρίου 2015

Τα ουράνια δρώμενα του επταημέρου και η εν δυνάμει επιρροή τους

Γνωρίζεις πως στην φύση ακόμη και ένα εξαιρετικά ανθυγιεινό περιβάλλον για κάποιο είδος, μπορεί να είναι γόνιμο για ένα άλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοσμικές επιρροές, που ενώ μπορεί να σε ευνοούν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, την ίδια στιγμή να είναι ασύμβατες με κάποιες άλλες.
Πρόκειται αντίστοιχα για τις διαθέσιμες δημιουργικές εφαρμογές και τις SOS τάσεις, που αμφότερες καταγράφονται κατ' ανάγκη στο σύνολο τους ως «δέσμες πιθανοτήτων», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα εκδηλωθούν... σώνει και καλά όλες στην καθημερινότητα σου. Πρακτικά η βαρύτητα τους διαμορφώνεται στο μέτρο και με τον τρόπο που επιτρέπει ο γενέθλιος χάρτης σου. Κάποιες από αυτές δηλαδή μπορεί να γίνουν έντονα αισθητές και κάποιες άλλες καθόλου, ανάλογα με την προσωπική ευαισθησία σου.

Η πρόταση της στήλης είναι να προσαρμόζεσαι κατά το δυνατόν στο εκάστοτε κλίμα των ημερών, αποκομίζοντας τα περισσότερα δυνατά οφέλη, στην λογική πάντα του «συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Να ξέρεις ότι η ενέργεια δεν χάνεται και αν τυχόν γίνεις «στόχος» μιας δύσκολης επιρροής, τα ευχολόγια δεν θα σε βοηθήσουν. Εκείνο που πρέπει να κάνεις, όσο βέβαια περνάει από το χέρι σου είναι το να προχωρήσεις έγκαιρα στις εκάστοτε ενεργειακά ισοδύναμες εφαρμογές, ώστε να αποτρέψεις μια ανεπιθύμητη SOS εκδήλωση. Ο δημιουργός κυβερνάει τα άστρα, αυτό είναι το μήνυμα και... καλή σου επιτυχία!

Όσον αφορά στον χρόνο επιρροής των εκάστοτε όψεων, ο γενικός κανόνας είναι πως μπορεί να σε επηρεάσουν για κάποιες ημέρες κι όχι μόνον την ημέρα που «κλείνουν» με ακρίβεια. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η επιρροή μιας όψης μπορεί να «απλωθεί» χρονικά ακόμη και πέραν της μιας εβδομάδος (αυτό συμβαίνει πάντα όταν μια όψη γίνεται μεταξύ δύο αργών πλανητών.)

______________________________________________________________

Από 20/2 έως 26/2

Ο Ποσειδώνας κι ο Κρόνος παίρνουν την σκυτάλη των ουράνιων επιρροών, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον στο οποίο πρωτίστως καλείσαι να συνθέσεις την πραγματικότητα με την φαντασία και τον ρεαλισμό με το όραμα. Ή αν προτιμάς την «αλήθεια» με το «ψέμα», έχοντας όμως κατά νου ότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν, δηλαδή η αλήθεια μοιάζει με ψέμα και το αντίστροφο.

Σε πρακτικό επίπεδο αυτό μπορεί να αναφέρεται κατ' αρχήν στην διερεύνηση του παρασκηνίου και την αποκάλυψη δόλιων ή άνομων ενεργειών.
Κατά κάποιο τρόπο οι ίντριγκες σε... αναζητούν και δεν έχει νόημα να παριστάνεις τον αδιάφορο, πιστεύοντας ότι θα τις αποφύγεις. Η πιο σοφή πολιτική είναι να τις ξεδιαλύνεις.
Εδώ βέβαια κινδυνεύεις να διαψευστείς ή να πέσεις στη... μαύρη κατάθλιψη αν οι προσδοκίες σου για πρόσωπα ή καταστάσεις είναι πολύ υψηλές.
Δεν πρέπει ακόμη να μπεις στον πειρασμό να «αμυνθείς» με κατά συρροή ψέματα, φοβούμενος ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώσεις κάποιο σοβαρό αντίτιμο,
αφού η απόπειρα σου να «ξεγλιστρήσεις» μπορεί να σε φέρει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Αντίθετα, η καλλιτεχνική και η πιο «εσωτερική» έκφραση σου, όπως επίσης και η Φιλοσοφία, είναι για σένα ένα πολύ πιο προνομιακό πεδίο δράσης. Το «γεφύρωμα» φαντασίας και πραγματικότητας μπορεί να σε οδηγήσει σε απτές δημιουργίες ή συμπεράσματα, που θα αποκρυσταλλώνουν την αλήθεια σου.

Τέλος ένα κοινό πεδίο δράσης των δύο πλανητών είναι το φιλανθρωπικό και ανθρωπιστικό έργο.

Κι όλα αυτά βέβαια, αφού συνοδεύουν την τρέχουσα Νέα Σελήνη (έγινε τις πρώτες ώρες της Πέμπτης), πέρα από την άμεση επιρροή τους, θα σε «ακολουθούν» μέχρι τις 19 Μαρτίου, τις παραμονές δηλαδή της επόμενης.

Όπως έχω ήδη σημειώσει στο προηγούμενο «δελτίο SOS», οι επόμενες τριάντα ημέρες δεν προβλέπονται ούτε ήρεμες, ούτε ανιαρές.

Σου θυμίζω ακόμη, ότι ειδικά για την Ελλάδα, στην Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου αποτυπώνεται η παράλληλη επιρροή του τροπικού Κρόνου και του αστρικού Ουρανού, δηλαδή μια σύγκρουση-σύνθεση ανάμεσα σε περιοριστικές προθέσεις και ρηξικέλευθες δράσεις. Και σε όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται στους ουρανούς, έχει ίσως μεγάλη σημασία ότι το Μεσουράνημα της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης στις 18 και 10΄ της Παρθένου «δείχνει» τον γενέθλιο Δία του Αλέξη Τσίπρα που βρίσκεται απέναντι, στις 17 και 10΄ των Ιχθύων. Αυτό σημαίνει ότι από τις 18/2 μέχρι τις 19/3 ο ίδιος μπορεί να σημειώσει μια μεγάλη επιτυχία, κάτι βέβαια που είναι καλό και για την χώρα.

Και βέβαια, επί προσωπικού, τα φώτα πέφτουν στις όψεις της Αφροδίτης, η οποία έχει τις δικές της... διαπραγματεύσεις με τον Άρη, τον Ποσειδώνα και τον Κρόνο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πρωτοφανή συναισθηματικά και ερωτικά «μπερδέματα» στη ζωή σου.

Στέκομαι αρχικά στο «κρυφό» τετράγωνο της αστρικής Αφροδίτης με τον τροπικό Κρόνο (Ιχθύες-Τοξότης, 4η μοίρα), που γίνεται την Πέμπτη και μεταξύ άλλων αναμένεται να συμβάλλει σε μια κάποια συναισθηματική ή οικονομική στέρηση, ιδιαίτερα αν... βιάζεσαι!
Σημειωτέον ότι η επαφή των δύο πλανητών επαναλαμβάνεται την Τρίτη αυτή τη φορά ως τρίγωνο (Κριός-Τοξότης, 4η μοίρα). Κι επειδή ο «αρμονικός» χαρακτήρας της όψης μπορεί να δημιουργεί παρεξηγήσεις, για εκείνο που μπορώ να σε διαβεβαιώσω είναι ότι δεν αποκλείει διόλου τις μη ευχάριστες εξελίξεις. Και σε αυτήν την κατεύθυνση το μόνο πλεονέκτημα της είναι ότι μπορεί να επηρεάσει μόνον την ψυχολογία σου, χωρίς να υπάρξουν απαραίτητα γεγονότα.

Εφαρμογές: Ένας χρήσιμος περιορισμός, εκπλήρωση μιας υποχρέωσης. Αρχή μιας δίαιτας. Αναγκαίες δημόσιες σχέσεις. Μια σχέση με διαφορά ηλικίας. Αγάπη με αποδείξεις.
SOS: Στενοχώρια, απογοήτευση. Ένας πικρός χωρισμός. Μια οικονομική απώλεια, έλλειψη αγαθών. Ερωτική δυστοκία, μια σχέση με ήδη δεσμευμένο άτομο. Ανασφάλεια, ενοχές. Έλξη από προβληματικούς τύπους. Άκρατος μαζοχισμός.

Επί προσωπικού, η όψη επηρεάζει πρωτίστως: Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους, Ιχθύες, Ταύρους και Αιγόκερους.Διαβάστε τη συνέχεια στο: http://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/KOSMIKOI-RYTHMOI/item/70441-ta-sos-tis-evdomados-apo-20-eos-kai-26-fevroyarioy#ixzz3SHS0VB5O


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ