Πληρώνει «cash» τα χρέη ο ΠΑΟΚ!

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της στενής συνεργάτιδας του Ιβαν Σαββιδη, Μαρίας Γκοντσάρεβα και του γενικού διευθυντή της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα. Στην συνάντηση ζητήθηκαν διευκρινίσεις που αφορούν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, σχετικά με το κατά πόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πληροί όλες τις προϋποθέσεις να ενταχθεί άμεσα σε αυτό.

Το νομοσχέδιο δεν έχει πάρει την τελική του μορφή, παρά μόνο τις βασικές του αρχές, που μπορεί όμως να επηρεάζουν το τελικό ποσό που θα χρειαστεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της σε αρκετά μεγάλο ποσοστό. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το σημερινό Eurogroup.

Στον Αναπληρωτή Υπουργό έγινε κατηγορηματικά σαφές ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν ψηφιστεί ο νόμος με τους όρους όπως έχουν μεταφερθεί (με την αποπληρωμή του 100% του κεφαλαίου χωρίς προσαυξήσεις), την επόμενη μέρα το πρωί θα καταβάλει το ποσό!!! Πληρώνει «κας» ο ΠΑΟΚ με λίγα λόγια.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, ενώ έδειξε διατεθειμένος να συμπεριλάβει στις ειδικές συζητήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αποφυγή ασαφειών που θα καθυστερήσουν την αποπληρωμή του συνόλου των χρεών.

Εάν στην ρύθμιση περάσει η διάταξη για την αποπληρωμή εφάπαξ του 50% του πρωτογενούς χρέους και του 50% των προσαυξήσεων (περίπου 15 εκατομμύρια για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ), τότε θα κληθεί να αποφασίσει ο Σαββίδης για το ενδεχόμενο αυτό, καθώς για αυτή την δεύτερη παράμετρο δεν υπάρχει οριστική απόφαση.

Σχετικά άρθρα