«Εχουν αδυναμίες, εκεί να χτυπήσουμε»

Στις αδυναμίες που έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του επικέντρωσε την ομιλία του προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος ανέλυσε στους Πράσινους το παιχνίδι των Ερυθρόλευκων προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα διαβασμένοι και προετοιμασμένοι.

«Εχουν αδυναμίες, εκεί να χτυπήσουμε» είπε ο Αναστασίου μιλώντας για την αδυναμία των στόπερ του Ολυμπιακού να μεταφέρουν τη μπάλα στα χαφ, γι’ αυτό και ζήτησε έντονο πρέσινγκ στην πρώτη ζώνη από την αρχή της αναμέτρησης προκειμένου να ασκηθεί μεγάλη πίεση στους παίκτες των Ερυθρόλευκων. Επίσης, τόνισε ότι παρουσιάζονται κενά και στα αμυντικά στημένα των Πειραιωτών.

Από την άλλη, ο κόουτς του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στα δυνατά στοιχεία που έχει ο Ολυμπιακός, όπως είναι το απειλητικό παιχνίδι του από τις πτέρυγες με την άνοδο των δύο πλάγιων μπακ. Ζήτησε αλληλοκάλυψη, καλά ντουμπλαρίσματα και γρήγορες επιστροφές, ενώ επέστησε την προσοχή των παικτών του (και κυρίως στον βασικό αμυντικό μέσο Τάσο Λαγό) στον Τσόρι Ντομίνγκες, από τα πόδια του οποίου ξεκινούν οι περισσότερες αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες των Ερυθρόλευκων.

Τέλος ζήτησε μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση στα στημένα του Ολυμπιακού όταν επιτίθεται προκειμένου να μην συμβεί ό,τι έγινε στον α’ γύρο στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου η ομάδα του Μίτσελ επικράτησε χάρη σε μια κεφαλιά του Αυλωνίτη έπειτα από εκτέλεση φάουλ…

Σχετικά άρθρα