Κριτική για τη «ζούγκλα», αυτοκριτική «για τα θηρία»

Στον Ολυμπιακό θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την τιμωρία των υπευθύνων για τα επεισόδια στη Λεωφόρο και θα συσπειρωθούν για να προστατεύσουν τα πρωτεία τους στο πρωτάθλημα. Η σκέψη τώρα στη ρεβάνς με Ντνίπρο αλλά και στο ματς με τον Αστέρα. 
 
Σκληρή και επίμονη θα είναι η στάση του Ολυμπιακού για όσα συνέβησαν χτες στη Λεωφόρο, με την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟ, τους τραυματισμούς των Κασάμι, Μουρίκη, Λεμονάκη, τις επιθέσεις με τις φωτοβολίδες σε όλα τα μέλη της αποστολής και το κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε στο ντέρμπι. 
 
Οι ερυθρόλευκοι θα κυνηγήσουν την υπόθεση ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το σοβαρό κίνδυνο που υπήρξε για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων της ομάδας. Υπάρχουν σοβαρότατες αντιδράσεις σχετικά με τη στάση του Παναθηναϊκού και του προέδρου του, ο οποίος σύμφωνα με όσα ελέχθησαν από τους Πειραιώτες έκανε μέχρι και άσεμνες χειρονομίες σε βάρος τους μετά τη λήξη του αγώνα. 
 
Από κει και πέρα δεν κρύβονται κάτω από το χαλάκι τα νέα αγωνιστικά προβλήματα που εμφάνισε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο. Αποτυγχάνοντας να πάρει όχι απλώς τη νίκη, αλλά και το θετικό αποτέλεσμα. Και βάζοντας έτσι στο κόλπο του τίτλου τον Παναθηναϊκό, με τη μείωση της διαφοράς. Μπορεί το πρόγραμμα να είναι ευνοϊκό στη συνέχεια σε σχέση με αυτό του ΠΑΟ και μπορεί το γκολ του Τσόρι να δίνει το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία, όμως στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην αγωνιστική συμπεριφορά ώστε να μην υπάρξει τελικά πρόβλημα και χαθεί ο βασικός στόχος, δηλαδή το πρωτάθλημα.
 
Με καθαρό μυαλό μπορεί κανείς να πει ότι ο Ολυμπιακός ήταν και γκαντέμης στη Λεωφόρο, αφού αντί να σκοράρει ο Ντουρμάζ στον Στιλ, το έκανε στην επόμενη φάση ο… Μαζουακού στον Ρομπέρτο. Όμως προβλημάτισε ξανά ότι ο καλός αμυντικά Ολυμπιακός του πρώτου μέρους είχε μόλις μία τελική προσπάθεια, όπως και ότι μετά το γκολ του ΠΑΟ η ομάδα όχι απλώς δεν αντέδρασε αλλά δέχτηκε κι άλλο τέρμα. 
 
Η ατμόσφαιρα ήταν πράγματι μια σοβαρή δικαιολογία, αλλά ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι εμφάνισε τις αδυναμίες των προηγούμενων αγώνων του. Με την μπάλα της κριτικής να παίρνει όλους, από τη διοίκηση, τους υπεύθυνους των μεταγραφών, τον προπονητή (νυν και πρώην) και φυσικά τους παίκτες.
 
Τώρα η προσοχή στρέφεται στο ματς με την Ντνίπρο στο οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια για την πρόκριση, αλλά και για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης που είναι από τους πιο δύσκολους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος κι οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν το περιθώριο για άλλη απώλεια. 

Σχετικά άρθρα