Νίκος Παπάς,ποιος είναι ο νέος ισχυρός άντρας του Μεγάρου Μαξίμου;

23 Φεβρουαρίου 2015

Ο κολλητός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς είναι ο νέος ισχυρός ανδράς του Μεγάρου Μαξίμου αφού τοποθετήθηκε υπουργός Επικρατείας. Η φιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα χρονολογείται από τα 19 τους χρόνια όταν ήταν μέλη της Νεολαίας Συνασπισμού.

 

Παράτησε τα πάντα στη Σκοτία τον Φεβρουάριο του 2008, όπου εργαζόταν ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Fraser of Allander του Πανεπιστημίου Στραθκλάιντ, όταν τον κάλεσε κοντά του ο παλιός καλός του φίλος Αλέξης Τσίπρας μόλις ανέλαβε τα ηνία του Συνασπισμού.

Ξεπερνώντας τα εμπόδια των Συνιστωσών και την αποχώρηση Κουβέλη, πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και μπαίνει μπροστά στη μετωπική επίθεση κατά των παραδοσιακών ΜΜΕ μέσω τηλεοπτικών εμφανίσεων, αλλά και του Twitter.

Νίκος Παπάς: Ποιός είναι ο «Χαιλάντερ» του Αλέξη Τσίπρα

Είναι γιος του Στέλιου Παππά, επίσης μέλους της ΚΠΕ, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα και υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού.

 

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αναδείχθηκε βουλευτής στη Β΄Αθηνών λαμβάνοντας 45.020 ψήφους.

 

Ο Νίκος Παππάς είναι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα υπήρξε μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην Κουμουνδούρου, τονίζουν ότι είναι αυτός που αναλαμβάνει τις δύσκολες και εμπιστευτικές αποστολές.

 

Ανήκει στα στελέχη με ευρωπαϊκή αντίληψη υπερθεματίζοντας στις κλειστές κομματικές συσκέψεις για την παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στη «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο.

 

Είναι φανατικός ευρωπαϊστής και επιμένει στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ