«Θα το δούμε αν ξεπεράστηκε η κρίση»

Μετά από την επιβλητική νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του ΟΦΗ με σκορ 6-1, ο Στάικος Βεργέτης μίλησε για την περίοδο αγωνιστικής κρίσης που πέρασε η ομάδα του και αναφέρθηκε στο ματς που ακολουθεί κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις του προπονητή του Αστέρα στο ραδιοφωνικό σταθμό “novaσπορ”:

Για την περίοδο κρίσης του Αστέρα:

«Πάνω από όλα είναι η νίκη. Είτε είναι 1-0, είτε 6-1 πάλι είναι οι τρεις βαθμοί. Δεν είναι παραπάνω. Εμείς είχαμε ανάγκη τη νίκη και αυτό είναι που μετράει, ότι την πήραμε. Το μεγάλο σκορ είναι κάτι που προέκυψε. Τα παιδιά κάνανε πράξη όσα έχουμε ζητήσει στην προπόνηση. Υπάρχει μια αγωνιστική εξουθένωση από τους τόσους μήνες δουλειάς και ήταν λογικό κάποια στιγμή να επέλθει αγωνιστική κρίση. Συζητήσαμε αρκετά και βγήκαν αρκετά πράγματα».

Για το αν ξεπεράστηκε η κρίση πλέον στην ομάδα:

«Το αν ξεπεράστηκε η κρίση θα το δούμε σε μια σειρά παιχνιδιών. Αν η ομάδα δείξει τον ίδιο χαρακτήρα και το ίδιο πλάνο στα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για το αν τονώνεται η αυτοπεποίθηση με μια τέτοια νίκη: 

«Σίγουρα τονώνει απλά επειδή υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στον ΟΦΗ δεν μπορείς να είσαι τόσο χαρούμενος. Αν ήταν απέναντι σε μια ομάδα που δεν αντιμετώπιζε τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ θα χαιρόμασταν περισσότερο».

Για το ποιοι είναι οι στόχοι του Αστέρα:

«Θεωρώ ότι κάπου έχουμε θέσει σε αμφισβήτηση την είσοδο μας στην πεντάδα με τα αποτελέσματα μας το τελευταίο διάστημα. Αν είχαμε καλύτερη πορεία θα πρέπει συζητούσαμε διαφορετικά αλλά αν μπούμε θα πρέπει να πάρουμε το καλύτερο εισιτήριο. Γιατί θα είναι η τρίτη χρονιά που θα ξεκινάμε τόσο νωρίς και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Πρέπει να βιάζεσαι για τις μεταγραφές πρέπει να ετοιμάσεις τους παίκτες. Με τρεις εβδομάδες προετοιμασίας ξεκινήσαμε μια σειρά παιχνιδιών λες και παίζαμε πρωτάθλημα».

Για τον επερχόμενο παιχνίδι του Αστέρα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό: 

«Ασφαλώς αναλύουμε την κατάσταση που υπάρχει στον Ολυμπιακό. Το πώς παίζει και το πώς κινείται. Εμείς φέτος ακολουθούμε το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και αντιμετωπίζουμε ομάδες είτε που έχουν κερδίσει και έχουν καλή ψυχολογία ή έχουν χάσει και είναι με το μαχαίρι στο λαιμό. Εγώ πάντα στην αρχή του πρωταθλήματος κοιτάω στο πρόγραμμα ποιον ακολουθούμε. Ο Ολυμπιακός έχει την ήττα στην Ευρώπη, έχει την χθεσινή ήττα και θα πρέπει να αντιδράσει. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το πού κρίθηκε το χθεσινό ντέρμπι: 

«Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο. Είδαμε περισσότερο τρέξιμο και κέρδισε περισσότερες μονομαχίες από τον Ολυμπιακό. Πολλές φορές και από το ζέσταμα φαίνεται αυτό. Είδαμε ότι είχε περισσότερο ζήλο και πάθος ο Παναθηναϊκός. Βέβαια χάνει και την ευκαιρία ο Ολυμπιακός και μετά δέχεται το γκολ ήταν και αυτό σημείο κλειδί στο παιχνίδι».

Για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με τον Ολυμπιακό του Μίτσελ: 

«Θεωρώ ότι ακόμα ψάχνεται για το καλύτερο ο κ. Περέιρα. Ειδικά στο χώρο του κέντρου όπως και στα εξτρέμ κάνει πολλές αλλαγές ψάχνοντας να βρει το καλύτερο για την ομάδα του. Η επιλογή του Μιλιβόγεβιτς εξηγείται επειδή είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και ως τρίτο στόπερ και το έχει ξαναδοκιμάσει αυτό. Δεν φάνηκε σε κανένα σημείο η αριθμητική υπεροχή του Ολυμπιακού στο χώρο του κέντρου, αλλά πιστεύω πως και η κούραση επηρέασε τον Ολυμπιακό».

Για τον Περέιρα και τις επιλογές του: 

«Αυτός που ζει κάθε μέρα την ομάδα ξέρει καλύτερα. Ότι και να πούμε εμείς αυτός ξέρει καλύτερα. Ξέρει πως είναι ο κάθε ποδοσφαιριστής. Πρέπει να μάθει ο κόσμος να σέβεται τις επιλογές του προπονητή γιατί αυτός ξέρει καλύτερα, τους ζει κάθε μέρα και για κάποιο λόγο έχει κάνει τις επιλογές που έχει κάνει».

Για το αν η μάχη του τίτλου θα κρατήσει μέχρι τέλους: 

«Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα θα πρέπει να δούμε και τις ποινές που θα έχει ο Παναθηναϊκός με βάση τα χθεσινά επεισόδια. Αν θα παίξει χωρίς κόσμο ή θα του αφαιρεθούν βαθμοί. Ο Παναθηναϊκός παίρνει τα αποτελέσματα αλλά πολύ πιο δύσκολα. Μπορεί να εξουθενώθηκε ψυχικά να κερδίσει τον Ολυμπιακό και στο επόμενο ματς να την πατήσει. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο όπως τα προηγούμενα χρόνια αλλά δείχνει μία σταθερότητα στο να παίρνει τα αποτελέσματα».

Για το αν μπορεί να κάνει την ανατροπή με την Ντνίπρο ο Ολυμπιακός: 

«Υπάρχει πιθανότητα να κάνει την ανατροπή ο Ολυμπιακός. Εγώ αυτό που είδα είναι ότι στο παιχνίδι στην Ουκρανία προσπάθησε κατά διαστήματα να παίξει καλό ποδόσφαιρο και είχε καλούς συνδυασμούς. Νομίζω πως έχει μεγαλύτερη ποιότητα από αυτή την ομάδα και πρέπει να το πιστέψουν και να το κυνηγήσουν οργανωμένα».

Σχετικά άρθρα