Πώς να πεις σε κάποιον ότι τον ερωτεύτηκες

23 Φεβρουαρίου 2015

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

Καλησπέρα! είμαι 18 χρονών και είμαι ερωτευμένη με ένα παιδί 2 χρόνια μεγαλύτερο από εμένα, τον γνώρισα μέσω ενός φίλου.Στην αρχή μιλούσαμε και έτυχε να πηγαίνουμε και στο ίδιο γυμνάσιο παλιά και μιλούσαμε συχνά.Κάποια μέρα αποφάσισα να του πω πως τον θέλω μέσω facebook και αυτός μου είπε ότι το είχε καταλάβει από τότε δεν ξαναμιλήσαμε,όμως εγώ δεν είχα να του πω μόνο αυτά.Εδώ και τόσο καιρό ψάχνω να βρω έναν τρόπο να του πω πως θέλω να τον συναντήσω από κοντά και ότι θέλω να του κάποια πράγματα, αυτό που θέλω να του πω είναι οτι είμαι ερωτευμένη μαζί του και ότι τον αγαπάω,αλλά φοβάμαι πολύ ότι δεν θα θέλει να με συναντήσει και οτι αν του πω πως τον αγαπάω αυτός θα μου πει "δεν με ενδιαφέρει".Τι να κάνω?να του το πω ή όχι?θέλω τόσο πολύ να του το πω για να φύγει αυτό το βάρος από μέσα μου και να μην το μετανιώσω αργότερα.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος, Κατερίνα Βαλαβανίδη 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ανασφάλεια και ο φόβος της απόρριψης είναι παράγοντες που μπορούν να μας εμποδίσουν από το να ρισκάρουμε, ειδικά όσον αφορά τα θέματα του έρωτα. Πολλές φορές αυτά τα αισθήματα και οι φόβοι μπορεί να πηγάζουν και από παλιές εμπειρίες από όταν ήμασταν μικροί , κατά τις οποίες μπορεί να βιώσαμε μια κατάσταση που να μας έκανε να πιστέψουμε ότι δεν αξίζουμε, ή ότι αν απορριφθούμε είναι αβάσταχτος ο πόνος. Οπότε το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θα το πεις ή όχι, αλλά το πώς διαχειρίζεσαι αυτά τα θέματα ψυχολογικά. Εάν δεν ενδιαφέρεται, σίγουρα θα πονέσει για ένα διάστημα, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι δεν θα μπορείς να ανακάμψεις μετά από αυτό. Σίγουρα θα βρεθούν άλλοι άνθρωποι που θα ενδιαφέρονται στο μέλλον. Όμως, όπως λες, αφού το φέρεις ως τόσο μεγάλο βάρος, ίσως θα μπορούσες να μιλήσεις για τα συναισθήματά σου σε αυτόν ανοιχτά, όχι απαραίτητα για να γίνει κάτι, αλλά για εσένα την ίδια περισσότερο, γιατί όσο το κρατάς μέσα σου τόσο μεγαλύτερες διαστάσεις θα παίρνει ο φόβος. Ότι και να γίνει , τουλάχιστον εσύ θα έχεις υπάρξει ξεκάθαρη και που ξέρεις το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θετικό. Το πώς αντέχει και διαχειρίζεται ο καθένας όμως μια πιθανή απόρριψη είναι πολύ υποκειμενικό και προσωπικό γι’ αυτό υπολόγισε πρώτα τι έχει μεγαλύτερο ψυχολογικό κόστος, το να μην ξέρεις, ή να το κρατάς μέσα σου.

 

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Ανων***** ****
00:30 Σάββατο 12/03/2016
Γεια σας Ειμαι 12 ετων και τις προαλλες ξεπερασα ερωτική απογοήτευση Βασικά πριν 3 μήνες αλλά δε μπορω να πω οτι πέρασε πολύς καιρός από τότε που τον ξεπέρασα Το θέμα είναι ότι ερωτεύτηκα ενα παιδί ίσα σε ηλικία με μένα και δε μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου Τον αγαπώ και θέλω κάπως να του το πω του μιλάω συχνά αλλα δε με θεωρεί καν φίλη του Ξέρω πως θα μου πείτε ότι δε πρέπει να φοβάμαι την απόρριψη κλπ αλλά εγώ τη φοβάμαι και μάλιστα πάρα πολύ λόγο του ότι μπορεί μετα να το πει στους φιλους του και να φαω δούλεμα στο σχολείο Από την άλλη σκέφτομαι ποσο τον αγαπάω και πόσο θελω να ξεκαθαρισω αυτό το θέμα μαζί του Με λίγα λόγια θέλω να φύγει αυτό το βάρος απο πάνω μου Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις συμβουλές σας Ευχαριστώ