«Κίνητρο οι παίκτες που τραγουδούσαν συνθήματα»

Ο Μλάντεν Πέτριτς έχει πετύχει πολλά σημαντικά γκολ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν αλλά αυτό εναντίον του Ολυμπιακού το πανηγύρισε πιο έντονα απ’ οποιοδήποτε άλλο. Όπως εξήγησε ο ίδιος του έδωσε επιπλέον κίνητρο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης του Παναθηναϊκού πριν από το ντέρμπι έβλεπε και άκουγε τους νεαρούς Έλληνες παίκτες της ομάδας όπως είναι ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Λαγός, να τραγουδούν τα συνθήματα της εξέδρας.

«Όταν έχεις τέτοια ατμόσφαιρα και βλέπεις όλο τον κόσμο να τρελαίνεται, είναι λογικό να πανηγυρίζεις έντονα» είπε αρχικά ο Κροάτης επιθετικός για το ξέσπασμά του στο δεύτερο γκολ και συμπλήρωσε: «Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν στη διάρκεια της προθέρμανσης, όταν είδα τους νεαρούς παίκτες της ομάδας μας που παίζουν για τον σύλλογο χρόνια και τραγουδούσαν τα συνθήματα που έλεγαν οι οπαδοί. Ήταν κάτι πολύ εντυπωσιακό και μου έδωσε τεράστιο κίνητρο. Για αυτό πανηγύρισα έτσι».

Ερωτηθείς αν νιώθει ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχει το «δέσιμο» της ομάδας με τους οπαδούς απάντησε: «Είναι κάτι που δεν το βλέπεις συχνά. Οι περισσότερες ομάδες έχουν παίκτες από διαφορετικές χώρες, μερικές δεν έχουν καν παίκτες από τη χώρα τους. Εγώ είδα τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Λαγό κι άλλα παιδιά να είναι τόσο παθιασμένα και ήταν κάτι εντυπωσιακό. Μου έδωσε κίνητρο, ήταν απίστευτο».

Αναφορικά με το παιχνίδι και την ατμόσφαιρα που επικράτησε, σχολίασε: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά νευρικό και για τις δυο ομάδες. Κανείς δεν ήθελε να κάνει το λάθος, κανείς δεν ήθελε να δεχθεί γκολ. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική, έγιναν δυο-τρία πράγματα που με έκαναν να φοβηθώ πως θα σταματήσει το παιχνίδι ο διαιτητής, αλλά γενικά ήταν φανταστική ατμόσφαιρα. Χρειαζόταν κάτι όπως το πρώτο γκολ, για να ανοίξει το παιχνίδι, μετά ήταν καλύτερα. Ο αντίπαλος στη συνέχεια έπρεπε να κάνει κάτι, ανοίχτηκε και το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός ήρθε απλά για να μην χάσει. Έτσι, ήταν δύσκολο να βρούμε χώρους και λύσεις στην επίθεση γιατί έπαιξαν πολύ κλειστά και αμύνθηκαν σωστά. Χρειαζόμασταν το πρώτο γκολ, ήταν καλό που το πετύχαμε εμείς καθώς δυο λεπτά νωρίτερα είχαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία οι αντίπαλοι».

Για την κούρσα του τίτλου και για το αν παραμένει «απαγορευμένη λέξη» για τον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα, απάντησε: «Σήμερα κάναμε αυτό που έπρεπε, αλλά είμαστε ακόμα τρεις πόντους πίσω και δεν είναι στο χέρι μας. Πρέπει να περιμένουμε να χάσουν κάποιους πόντους και θα δούμε. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στις τελευταίες εβδομάδες. Αν δεν πάρουμε τις νίκες με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, θα ανοίξει και πάλι η διαφορά. Οπότε θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά, να πάρουμε τους βαθμούς και να περιμένουμε για απώλειες του Ολυμπιακού».

Μιλώντας για την αξία του Παναθηναϊκού είπε: «Πιστεύω πως έχουμε εξαιρετική ομάδα. Είναι κακό να μιλάς για τον εαυτό σου και να λες ότι είσαι καλύτερο. Εμείς δείξαμε πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε τη δουλειά μας, όπως μας λέει ο προπονητής, τότε μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους πόντους. Στο πρώτο κομμάτι της χρονιάς χάσαμε βαθμούς με χαζό τρόπο. Όπως εδώ στη Λεωφόρο με τον ΟΦΗ που ηττηθήκαμε στα τελευταία λεπτά. Οπότε, κάναμε κι εμείς λάθη».

Τέλος απέφυγε να σχολιάσει τα της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας: «Δεν θέλω να μιλάω για αυτά. Όλοι στην Ελλάδα ξέρουν πως είναι η κατάσταση, εγώ δεν θέλω να μιλήσω για αυτά. Πιστεύω πως η ομάδα μας θα είναι καλή στο γήπεδο στα επόμενα εννέα παιχνίδια και θα τα πάει καλά».

Σχετικά άρθρα