Στήριξη σε Μασουακού, υπόκλιση σε Ρομπέρτο

Τα δάκρυα του Αρτούρ Μασουακού για το αυτογκόλ στη Λεωφόρο και πως ο Ρομπέρτο δίδαξε ποδοσφαιρικό πολιτισμό. 

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν μετά το ντέρμπι στη Λεωφόρο ο Αρτούρ Μασουακού για το αυτογκόλ με το οποίο πήρε το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός, με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να συγκρατηθεί στα αποδυτήρια και τους υπόλοιπους να επιχειρούν να του εξηγησουν ότι αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. 

Για την ήττα στο ντέρμπι φυσικά η ευθύνη δεν ανήκει αποκλειστικά σε κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά στον Ολυμπιακό γίνεται προσπάθεια να στηριχθεί ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. 

Και γενικότερα αυτό που θα επιχειρηθεί στο Ρέντη είναι να ανεβεί όσο γίνεται η ψυχολογία της ομάδας και να υπάρξει συσπείρωση για το ματς της Πέμπτης με την Ντνίπρο, όπως και να διατηρηθεί η πίστη του κόσμου προς την ομάδα κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο για να υπάρχουν πιθανότητες ανατροπής και πρόκρισης, όπως φυσικά και για τους επόμενους στόχους του Ολυμπιακού, να κάνει το νταμπλ στην Ελλάδα. 

Κάτι άλλο, πάντως, που έκανε εντύπωση στη Λεωφόρο ήταν ότι παρά την ήττα και την ένταση από τις επιθέσεις σε βάρος των μελών της αποστολής του Ολυμπιακού, ο Ρομπέρτο δεν παρέλειψε να δείξει το ήθος του και να επιβεβαιώσει ότι ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των ομάδων η αντιπαλότητα κρατάει μόνο την ώρα του αγώνα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας πήγε και έδωσε συγχαρητήρια στον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού, τον Λουκ Στιλ, για την απόδοσή του και για τη νίκη της ομάδας του.

Σχετικά άρθρα