Παπαδημούλης: Η λαϊκή εντολή είναι για ανάπτυξη εντός ευρώ, όχι για δραχμή

24 Φεβρουαρίου 2015

Οι αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ για την λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Να απαντήσει στις αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους, επιχειρεί ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Όσοι ζητούν "το 100%, εδώ και τώρα",ας μην ξεχνούν ότι η λαϊκή εντολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι για λύση και ανάπτυξη εντός ευρώ, όχι για δραχμή», έγραψε στο twitter ο ευρωβουλευτής του κόμματος.
Η χθεσινή παρέμβαση του έτερου ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Μίκη Θεοδωράκη, η οποία ήταν στη λογική του Μανώλη Γλέζου και καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει με ένα «όχι» στο nein του Σόιμπλε, δρομολόγησε το σημερινό ραντεβού που θα έχει ο πρωθυπουργός μαζί του στις 10:30 στο σπίτι του στην Πλάκα. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος και να αποκλιμακώσει τις αντιδράσεις.

Πρώτος αντέδρασε ο Μανώλης Γλέζος. Τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου, ακολούθησαν τοποθετήσεις που έθεταν εν αμφιβόλω τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση με τους δανειστές και τη συμφωνία του Eurogroup από τη Σοφία Σακοράφα, τον Αλέξη Μητρόπουλο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι εάν καταπατηθούν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα και τελευταίο τον Κώστα Λαπαβίτσα, που με ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, η οποία αναδημοσιεύεται και από το iskra.gr της Αριστερής Πλατφόρμας, ζητά απαντήσεις σε πέντε βασικά ερωτήματα, διατεινόμενος ότι με τη συμφωνία της Παρασκευής καθίσταται ανεφάρμοστο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

www.madata.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ