Τρομερό επεισόδιο Μαρινάκη-Αλαφούζου (το χρονικό)

Διαβάστε ακόμη:

Μεγάλη ένταση στο Δ.Σ. της Super League

Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερλιγκας είχε φλέγοντα θέματα στην ημερίσια διάταξη, τόσο ως προς τα μεθεόρτια του ντέρμπι της Λεωφόρου, όσο και ως προς την συνάντηση του προεδρείου την Τετάρτη το μεσημέρι με τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για θέματα βίας εν όψει των μέτρων που πρόκειται να ανακοινωθούν από την πολιτεία.

Αρχικά υπήρξε συμφωνία για θέματα που αφορούσαν τη διαχείριση του προϊόντος την επόμενη χρονιά, ενώ όλοι έδειξαν να συναινούν στην παρατήρηση που αφορούσε στον Δημήτρη Μελισσανίδη και την ταυτόχρονη εμπλοκή του στον ΟΠΑΠ και την ΑΕΚ που (σύμφωνα με τις απόψεις που κατατέθηκαν) δημιουργεί ασυμβίβαστο εν όψει της επιστροφής της Ένωσης στην Σουπερλίγκα.

Τα αίματα άναψαν όταν ο Γιάννης Αλαφούζος ενέμεινε στην άποψή του ότι ο ΟΦΗ πρέπει να πληρώσει ή να αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με τον Νίκο Μαχλά ανέβασαν τους τόνους, με τον Αλαφούζο να λέει «πρέπει να πληρώσετε» και τον Μαχλά να απαντάει «πληρώστε κι εσείς», επαναφέροντας το θέμα της φορολόγησης των εισιτηρίων.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός ότι δεν ήταν πρώτο θέμα της συνεδρίασης τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ακολούθησε επίθεση του προέδρου του Ολυμπιακού στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού:

«Το πρωί στην σύσκεψη οι κύριοι Θεοδωρίδης, Καραπαπάς είχαν πει αναλυτικά όλα όσα θα συνέβαιναν, τα στυλό, τις φωτοβολίδες, τα πανό. Αντί να ζητήσετε συγγνώμη εσείς που στήσατε όλο αυτό το σκηνικό λέτε και ανοησίες για ηθικούς αυτουργούς και άλλα τέτοια.

Είσαι απατεώνας, ένα κομπλεξικό ανθρωπάκι που κάθε φορά περιμένεις τον πατέρα σου να πληρώσει τα χρέη σου. Έχεις αποτύχει σε όλες σου τις δουλειές και δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα. Ένας καταδικασμένος για λαθρεμπόριο! Πες μας τι έγινε με τους Αμερικανούς ομολογιούχους, πες μας τι έγινε με τις 500 οικογένειες του ΣΚΑΪ που άφησες στον δρόμο.

Είσαι ένας αποτυχημένος, ένα παρανοϊκό ανθρωπάκι που το μόνο που ξέρεις είναι να πηγαίνεις έξω από τα γραφεία που Υπουργών και να ρουφιανεύεις και των τραπεζιτών να πάρεις δάνειο. Θα μιλήσεις εσύ για ηθική και ποδόσφαιρο;”,  φέρεται να είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Γιάννη Αλαφούζο.

Ακολούθως παρενέβη ο Νίκος Μαχλάς, που τόνισε: “Καλά σου λέει και στο λέει στο πρόσωπο σου. Εσύ είσαι ρουφιάνος και πας στα δικαστήρια και τα λες!”

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ φέρεται να είπε στον Αλαφούζο: “Μιλάς για τον Μαρινάκη, αλλά εσύ ήσουν που προκάλεσες στο Ηράκλειο και ήρθες να κάτσεις στον πάγκο του Παναθηναϊκού”.

Ο Αλαφούζος φέρεται να απευθύνθηκε στον Μαρινάκη λέγοντας: “Προκάλεσες που έκατσες στον πάγκο την Κυριακή».

Ακολούθησαν ύβρεις και απειλές, ο Αλαφούζος κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του πέταξε ένα ποτήρι νερό, αλλά και ξυλοδαρμό του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου από μπράβο.που μπήκε στη συνεδρίαση. Γι’ αυτές τις καταγγελίες ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε δηλώσεις, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, έγιναν καταθέσεις στη ΓΑΔΑ και κατατέθηκαν μηνύσεις.

Σχετικά άρθρα