Πώς μπορώ να χάσω γρήγορα κιλά;

25 Φεβρουαρίου 2015
Μαρία, 33 ετών ρωτά

ΕΡΩΤΗΜΑ
Γεια σας, είμαι η Μαρία, είμαι 54 κιλά και ύψος 1,55. Πως μπορώ να χάσω 6 κιλά;

Στο ερώτημα απάντησε η Εκάβη Γεωργουσοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Γεια σου Μαρία,

Δε νομίζω ότι μπορώ να σου απαντήσω εάν πρέπει και μπορείς να χάσεις 6 κιλά, ειδικά χωρίς να γνωρίζω την ηλικία σου. Με μία πρώτη ματιά το βάρος σου φαίνεται σε σωστή αναλογία με το ύψος σου, οπότε τα 6 κιλά που θέλεις να χάσεις ακούγονται κάπως υπερβολικά. Για να σιγουρευτείς ότι αυτά τα 6 κιλά που θέλεις να ξεφορτωθείς, όντως μπορείς ή/και πρέπει να τα χάσεις, πρέπει να απευθυνθείς σε διαιτολόγο και να κάνεις μία ανάλυση σωματικής σύστασης. Θα προσδιορίσετε τη μυϊκή σου μάζα, το ποσοστό λίπους και με άξονα αυτό θα θέσετε τους στόχους σου. Η υγεία είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα, γιατί χωρίς αυτή η ομορφιά είναι άχρηστη. Αγάπησε τον εαυτό σου και κατανάλωσε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή χωρίς να σκέφτεσαι το νούμερο στη ζυγαριά, αλλά το σώμα σου και πώς θα νιώσεις καλά με αυτό. Η άσκηση θα βοηθούσε πάρα πολύ να βελτιώσεις την εικόνα του σώματός σου, αλλά ιδανικά και πάλι ένας τρόπος άσκησης που θα σε ψυχαγωγεί παράλληλα.

Με εκτίμηση,
Εκάβη Γεωργουσοπούλου

 

Σύντομο βιογραφικό
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος  του τμήματος Διαιτολογίας_Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, όπου έλαβε βαθμό πτυχίου 8.2. Είναι επιστημονική υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine και είναι υπεύθυνη μαθημάτων προπτυχιακών και ματεπτυχιακών στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στη Βιοστατιστική, στην Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστρειακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπύλου είναι υποψήφια διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και έχει επίσης συμμετάσχει ως Διαιτολόγος - «investigator» σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες που αφορούσαν στην καρδιαγγειακή νόσο. Έκανε πρακτική άσκηση μέσω του Πανεπιστημίου σε πολλά από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας (ΓΝΑ Αττικό, Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ΓΝΑ «Γεννηματάς», ΓΝΑ «Αγία Όλγα», ΓΝΑ ΚΑΤ).

Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και Ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά διεθνή και πανελλήνια συνέδρια.
Η Διαιτολόγος Εκάβη Γεωργουσοπούλου έχει τιμηθεί υποτροφία για την εκπόνηση της διδιακτορικής της διατριβής από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης.
Επιστημονικά άρθρα της Διαιτολόγου  έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα Ελληνικά και Ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ηλεκτρονικών διεθνών βιβλίων.

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ