Σχέσεις: Όταν ο άνδρας σε κρύβει από την οικογένειά του

25 Φεβρουαρίου 2015
Eλένη, αναγνώστρια του boro.gr ρωτά

Αναγνώστριά μας ρωτά: 

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΣΤΕΙΕΣΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΛΟ ΤΟΥ ΛΕΩ ΠΩΣ ΘΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΣΕΙΝΑΙ 35 ΕΙΜΑΙ 30 ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Αγαπητή αναγνώστρια στο ερώτημά σας απαντά ο Καθηγητής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αναστάσιος Σταλίκας.

Σε μια σχέση ενηλίκων και ώριμων ανθρώπων αυτά τα πράγματα τα συζητάμε και ο καθένας μιλά για τις δικές του ανάγκες τις δικές του επιθυμίες. Πρέπει ο καθένας να βάλει τα όριά του, όχι βέβαια με επιθετικό τρόπο. Μπορεί να μιλήσει λοιπόν η αναγνώστρια γι αυτό που της συμβαίνει και να εξηγήσει στον σύντροφό της γιατί αυτή η κατάσταση την κάνει να νιώθει άσχημα να πει ποια είναι τα συναισθήματα που της δημιουργεί. Είναι ανασφάλεια πχ; Αρχίζει και αμφισβητεί τα συναισθήματά του προς εκείνη και νιώθει ότι αυτό δεν κάνει καλό σε εκείνη και τη σχέση τους; Θα πρέπει να το πει.

Προσοχή όμως, δεν πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση επιθετικά, απαιτώντας και ζορίζοντας τον άλλο ή απειλώντας τον με χωρισμό. Αυτό που είναι το ζητούμενο είναι να ρωτήσει τι είναι αυτό που τον κάνει να μη θέλει να την γνωρίσει στους δικούς του για να αποκατασταθεί η επικοινωνία τους και να εκφράσουν το τι νιώθουν πραγματικά. Να δώσει στον σύντροφό της να καταλάβει ότι αυτή η συμπεριφορά έχει ένα κόστος για τη σχέση τους και θα πρέπει να βρουν μια λύση σε αυτό το θέμα. 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...