Απίθανα μύδια αχνιστά

25 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά

  • 1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Εκτέλεση


1. Καθαρίζετε (ξύνετε ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε. 

2. Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί . 

3. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι. 

4. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά. 

5. Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους. 


* Tip: Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε. 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιατί δε φεύγουμε από σχέσεις που μας κάνουν κακό
Καλησπερα σας ειμαι 25 χρονων και εχω μια...
Σχέση: Όταν ο άνδρας δε θέλει να είστε συνέχεια μαζί
Καλησπερα σας ονομαζομαι εφη και ειμαι 33...