Απίθανα μύδια αχνιστά

<p><strong><span style="text-decoration: underline;"><strong>Υλικά</strong></span><br /></strong></p>
<ul>
<li>1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα</li>
<li>40 γρ. ελαιόλαδο</li>
<li>50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
<li>100 γρ. λευκό ξηρό κρασί</li>
<li>½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο</li>
<li>Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι</li>
</ul>
<p> </p>
<p><span style="text-decoration: underline;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<p><strong></strong><br /><strong>1. </strong><span>Καθαρίζετε (ξύνετε ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε. </span><br /><br /><strong>2. </strong><span>Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια, προσθέτετε το λευκό κρασί . </span><br /><br /><strong>3. </strong><span>Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι. </span><br /><br /><strong>4. </strong><span>Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά. </span><br /><br /><strong>5. </strong><span>Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους. </span><br /><br /><br /><strong>* Tip: </strong><span>Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάτε. </span></p>

Σχετικά άρθρα