Για μικρούς και μεγάλους...Πουτίγκα φράουλα

25 Φεβρουαρίου 2015

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. φράουλες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 125 ml γάλα
  • 125 ml sangria
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 φύλλα ζελατίνης (5 γρ.) ή 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού ζεστάνουμε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.
  2. Διαλύουμε στο ζεστό μείγμα τα φύλλα ζελατίνης (τα οποία έχουμε προηγουμένως μαλακώσει σε παγωμένο νερό).
  3. Βάζουμε στο μπλέντερ τις φράουλες, το αλάτι, το ζεστό μείγμα, το γάλα και το κρασί και χτυπάμε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
  4. Αφού βάλουμε το μείγμα σε φόρμα ή μπωλάκια, τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για ένα 24ωρο για να πήξει.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ