Σπανός: «Άδικο να την πληρώνουμε για 2-3 ομάδες»

Άδικη θεωρεί την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή τη Σούπερ Λιγκ ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός.
Ο κ. Σπανός έδωσε συνέντευξη στον Sport FM και υποστήριξε πως θεσμικό πλαίσιο υπάρχει όμως το θέμα είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι. Παράλληλα τόνισε πως για 2-3 μεγάλες ομάδες που οι οπαδοί τους προκαλούν επεισόδια, είναι άδικο να την πληρώνουν όλοι. Ακόμα μίλησε για την λειτουργία των συνδέσμων των οπαδών των ομάδων.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Δεν μπορούμε να πούμε σε μια κοινωνία με τα προβλήματά της, ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα από αυτά. Κι αυτό έχει τα προβλήματά του», είπε στην αρχική του τοποθέτηση.
Για την παρέμβαση του Σταύρου Κοντονή και τις συναντήσεις με τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς: «Μίλησα για λίγο με τον κ. Μποροβήλο. Θα προγραμματίσει ΔΣ στην Σούπερ Λίγα μέσα στην εβδομάδα και θα μας αναπτύξει τις θέσεις του κου Υπουργού. Εκεί θα αποφασίσουμε».
Για την απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος: «Είναι πολύ άδικο για 2-3 μεγάλες ομάδες με παραβατική συμπεριφορά να την πληρώνουν οι υπόλοιποι 15. Δεν είναι ενδεδειγμένη λύση η αναβολή. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των πρωταθλημάτων.
Υπάρχει ο χρόνος να βρούμε το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και να πάρουμε μέτρα για να λύσουμε τα προβλήματά μας. Είχαμε άλλες δύο αναβολές για διαφορετικούς λόγους φέτος που δεν έλυσαν τα πρόβλημα της βίας. Και η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που βρίσκει έδαφος στους κόλπους του ποδοσφαίρου και κυρίως στους οργανωμένους των μεγάλων ομάδων. Υπάρχει συσσωρεμένη οργή, αγανάκτηση στη νεολαία και εκφράζεται από κάποιους ανεγκέφαλους. Είναι γενικότερο το πρόβλημα».
Για τη μη εφαρμογή του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και τις ρίζες του προβλήματος: «Θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, το θέμα όμως είναι να εφαρμόζονται οι νόμοι. Στο να γίνονται επεισόδιο υπάρχει μια σειρά από πράγματα, στα οποία εξωθούνται κάποιοι ανεγκέφαλοι. Όλες οι ομάδες έχουν μέσα μαζικής ενημέρωσης που παίζουν προπαγανδιστικό ρόλο.
Κι εμείς οι παράγοντες έχουμε τις ευθύνες μας όταν ανεβάζουμε τους τόνους, κάποιες φορές για να γίνουμε αρεστοί. Παιδιά 17 χρονών που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμα προσωπικότητα επηρεάζονται, έχουν παραβατική συμπεριφορά νομίζοντας πως θα γίνουν πιο γρήγορα άντρες».
Για το πώς λειτουργούν οι σύνδεσμοι οργανωμένων οπαδών: «Όταν επιτελούν σωστό έργο και έχουν δομημένη ιεραρχία και πλάνο, έχουν λόγω ύπαρξης οι σύνδεσμοι. Έχουν κάνει και πράγματα για την κοινωνία, όπως για παράδειγμα αιμοδοσίες που είναι μια θετική πρωτοβουλία, όμως προβάλλεται λιγότερο. Τα άσχημα προβάλλονται περισσότερο. Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει και ποδόσφαιρο. Όμως να υποστηρίξουμε σωστά την ομάδα μας. Έχουν παρεισφρήσει στοιχεία με παραβατική συμπεριφορά».
Για την σκέψη μετατροπής των συνδέσμων σε Λέσχες που θα βρίσκονται υπό την αιγίδα των ΠΑΕ: «Ακόμα δεν γνωρίζουμε το νομοθετικό πλαίσιο που προτείνει η Κυβέρνηση. Στον Ατρόμητο θα ήταν πιο εύκολο να συμβεί, διότι δεν αντιμετωπίζουμε θέματα με τον κόσμο στο Περιστέρι. Βέβαια μπορούμε να το ελέγξουμε πιο εύκολα, καθώς δεν έχουμε μεγάλη λαϊκή μάζα σε όλη την Ελλάδα. Και ούτως ή άλλως υπάρχει καλή συννενόηση με τους οπαδούς μας».

Σχετικά άρθρα