Κόστα: «Έμεινα έκπληκτος με την απόφαση»

Την αντίθεση του για την αναβολή του πρωταθλήματος εξέφρασε πορτογαλική ιστοσελίδα, με δηλώσεις του, ο Ρικάρντο Κόστα.
Όπως είπε ο άσος του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να έγιναν επεισόδια σε ένα παιχνίδι και να την πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι, ενώ δήλωσε σοκαρισμένος από την αυτή την εξέλιξη. Παράλληλα υπογράμμισε πως πρέπει να παρθούν μέτρα σχετικά με τη βία στα γήπεδα ενώ μίλησε και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
“Έμεινα έκπληκτος με αυτή την απόφαση. Επειδή έγινε ένα παιχνίδι μεταξύ δύο συλλόγων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, οι άλλες ομάδες πληρώνουν τώρα γι’ αυτό. Είναι πολύ κακό για εμάς, γιατί είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή της σεζόν. Προετοιμαζόμασταν για ένα σημαντικό παιχνίδι και το πρωτάθλημα αναβλήθηκε. Πρέπει να παρθούν μέτρα, αλλά αυτό έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα στη σεζόν και όχι τώρα, σε μια περίοδο που απομένουν τρεις μήνες για να τελειώσει η σεζόν. Πρέπει να το δεχτούμε, όμως, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να περιμένουμε να αρχίσει το πρωτάθλημα”, είπε αρχικά.
Για το πάθος των φίλων του ΠΑΟΚ: “Οι οπαδοί εδώ είναι τρελοί, άρρωστοι για τον σύλλογο. Είναι παθιασμένοι και ζουν έντονα τα ματς. Κατά καιρούς περνούν τα όρια, αλλά με τον έλεγχο της αστυνομίας τα πάντα κυλούν ομαλά. Μου αρέσει το πάθος που έχουν και οι οπαδοί είναι φανταστικοί”.
Για το αν ένιωσε να μην είναι ασφαλής στα παιχνίδια: “Ποτέ δεν ένιωσα ανασφαλής. Το γήπεδο προστατεύεται από ανθρώπους ασφαλείας και αστυνομικούς. Οι οπαδοί κάνουν την ‘παράσταση’ τους και ο καθένας βλέπει μετά τα βίντεο που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο. Μερικές φορές χρησιμοποιούν πολλά καπνογόνα και φωτοβολίδες, αλλά αυτό γίνεται μόνο στην έναρξη του παιχνιδιού. Δέκα λεπτά αργότερα είναι όλα καθαρά και το παιχνίδι κυλά”.

Σχετικά άρθρα