Αντιδράσεις λόγω εμφάνισης ανορεξικού μοντέλου σε περιοδικό μόδας

26 Φεβρουαρίου 2015

Με πρόσωπο παγωμένο, αποστεωμένη και χωρίς κανένα ίχνος ζωντάνιας, η νεαρή Λουλουλέικα Ραβν Λίεπ από τη Δανία, δείχνει να είναι η σκιά του εαυτού της.

Η δημοσίευση της παραπάνω φωτογραφίας από το περιοδικό μόδας Cover που αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα ότι το μόλις 16 ετών κορίτσι χρειάζεται ιατρική βοήθεια, προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Δανία, με χιλιάδες οργισμένους χρήστες να μιλούν για σκάνδαλο και να δημιουργούν λίγα λεπτά μετά την κυκλοφορία του περιοδικού το hashtag #Covergate.

Η εκδότρια του περιοδικού Μαλίν Μέιλιν ομολόγησε ότι η φωτογράφηση αυτή ήταν ένα μεγάλο λάθος και ζητώντας συγνώμη μέσω Facebook δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για μένα. Στο Cover, εδώ και πολλά χρόνια έχουμε δημοσιεύσει δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες, όμως οι εικόνα ενός τόσο αδυνατισμένου μοντέλου δεν θα έπρεπε να τυπωθεί [...] όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι όμορφη σε οποιαδήποτε ηλικία, όσο αδύνατη ή λιγότερο αδύνατη είναι. Ανέκαθεν προσπαθούσα να εργαστώ με υγιή κορίτσια».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσηκώνονται αντιδράσεις για ανορεξικά μοντέλα που εμφανίζονται σκελετωμένα στις επιδείξεις μόδας διάσημων Οίκων. Στο βωμό της απόκτησης ενός καλλίγραμμου σώματος, τα μοντέλα λιμοκτονούν ενώ δεν διστάζουν πριν από ένα μεγάλο ντεφιλέ να προκαλούν εμετούς ή να παίρνουν καθαρτικά προκειμένου να διατηρήσουν το βάρος που τους ζητείται να έχουν από τα πρακτορεία τους.

Το πρακτορείο Scoop για λογαριασμό του οποίου εργάζεται η Λουλουλέικα πάντως, έσπευσε να τη δικαιολογήσει λέγοντας ότι το «μοντέλο περνά μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του, καθώς πρόσφατα έχασε δυο μέλη της οικογένειάς του».


axortagos.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...