Σφαιρόπουλος: «Η άμυνά μας θα κάνει τη διαφορά»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το παιχνίδι με την Μάλαγα και αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση των Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Τσαϊρέλη στην ομάδα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε για το παιχνίδι με τη Μάλαγα: «θεωρώ πως σε ακόμη ένα παιχνίδι η άμυνα μας είναι αυτή που θα πρέπει να κάνει τη διαφορά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό τον τομέα».
Για την επανένταξη των Αγραβάνη και Παπαπέτρου στην ομάδα, αλλά και την ομαλή προσαρμογή του Τσαϊρέλη, είπε: «το να μπαίνουν παίκτες από τραυματισμό ή νέοι παίκτες στο ρόστερ είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και ομαλή προσαρμογή. Χρειάζεται χρόνος και ο στόχος μην χαλάσει ο ρυθμός των υπολοίπων ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλή ένταξη των παικτών στο ρόστερ».
Για την ενίσχυση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον Αντρέι Κιριλένκο, υποστήριξε: «η μεταγραφή του Κιριλένκο σε μια ομάδα που θεωρείται φαβορί, της δίνει ακόμη περισσότερο τον τίτλο του φαβορί. Γενικά εμείς θέλουμε όσο περνάνε οι μήνες, να βελτιωνόμαστε συνέχεια, όσο βελτιώνεσαι θα φτάσεις να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όταν θα έρθουν οι τελικοί θέλουμε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».
Για τη βελτίωση της ομάδας έως τώρα από την ημέρα που την ανέλαβε, τόνισε: «σίγουρα παίζουμε παιχνίδι που έχουμε δείξει ότι η ομάδα ανεβαίνει. Ασφαλώς υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, γιατί καμία ομάδα δεν έχει διάρκεια στο τοπ επίπεδο σε τόσο υψηλούς ρυθμούς. Με τον καιρό όμως, βελτιώνεται στην ομάδα ο τρόπος που μπορείς να κερδίσεις τα παιχνίδια. Υπάρχουν κρίσιμα σημεία στα παιχνίδια του πως κερδίζεις τα παιχνίδια, πως αμύνεσαι, πως επιτίθεσαι, σε αυτά τα κομμάτια συνεχώς βελτιωνόμαστε».
Για τη συμπλήρωση 500 παιχνιδιών σε Κύπελλο Πρωταθλητριών και Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό, είπε: «όταν παίζεις 500 ευρωπαϊκά παιχνίδια και συνεχίζεις μια τόσο μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη, αυτό αν μη τι άλλο προκαλεί δέος. Είμαστε χαρούμενοι που απαρτίζουμε και εμείς μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού και είμαστε μέλη αυτής της μεγάλης ομάδας».

Σχετικά άρθρα