Στο ευρωκοινοβούλιο η σχολή τυφλών με πρωτοβουλία Ζαγοράκη!

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βραβεύτηκε η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης για το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (πρώην Σχολή Τυφλών) Θεσσαλονίκης, βραβεύθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες προς τιμήν των νικητών του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη. Η υποψηφιότητα της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης ήταν πρόταση του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ και νύν Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, η οποία μάλιστα απέσπασε και τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των ελληνικών υποψηφιοτήτων, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην κεντρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Αντιπρόεδρος του ΕΚ κα. Sylvie Guillaume, απένειμε τιμητικά διπλώματα σε όλους τους φετινούς νικητές του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη. Από ελληνικής πλευράς, την ίδια τιμητική διάκριση απέσπασε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διογένης», η οποία προτάθηκε από την κα Ε. Βόζεμπεργκ και το «Χαμόγελο του Παιδιού», κατόπιν εισήγησης του κ. Μ. Κύρκου.

Σε δηλώσεις του ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Θ. Ζαγοράκης δήλωσε τα εξής: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τίμησε ένα ίδρυμα της Βόρειας Ελλάδας, που χρόνια τώρα πραγματοποιεί σημαντικό έργο ουσιαστικής προσφοράς στους συνανθρώπους μας. Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση, την άθληση, τη δημιουργία, είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με προβλήματα όρασης. Εύχομαι η συμβολική αυτή βράβευση προσφοράς να αποτελέσει την αρχή για περισσότερες δράσεις και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας , Ευρωπαϊκή Ένωση, κράτος και κοινωνία».

Σημείωση: Το “Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη” (Citizen’s Prize), καθιερώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και απονέμεται ετησίως για εξαιρετικά επιτεύγματα σε διάφορους τομείς ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Επιβραβεύονται δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μιας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών.

Σχετικά άρθρα