Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο συζύγου διαιτητή

Εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος περιείχε ο αυτοσχέδιος μηχανισμός τύπου υδροσωλήνα, που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο της συζύγου του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου, 38 χρόνων, ο οποίος διαιτητεύει ποδοσφαιρικούς αγώνες 1ης κατηγορίας στην Κύπρο.
Το αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του διαιτητή στην Αραδίππου και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο όχημα και άλλες ζημιές σε διπλανό σπίτι με την αστυνομία αποδίδει την έκρηξη στην επαγγελματική δραστηριότητα του 38χρονου.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις 03.50 τα ξημερώματα εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο της συζύγου διαιτητή πρώτης κατηγορίας. Από τις έρευνες που διεξήγαγε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τύπου υδροσωλήνα και περιείχε εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος».
Πρόσθεσε ότι «από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο και σε παρακείμενη κατοικία».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε ότι «φαίνεται πως τα κίνητρα των δραστών σχετίζονται με την επαγγελματική δραστηριότητα του συζύγου της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου».
Ερωτηθείς κατά πόσον ο διαιτητής είχε λάβει τελευταίως οποιαδήποτε απειλητικά τηλεφωνήματα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ απάντησε πως «σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διαιτητής στην αστυνομία τον τελευταίο καιρό δεν είχε δεχθεί οποιοδήποτε απειλητικό τηλεφώνημα ή μήνυμα».
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ο διαιτητής ανέφερε στην Αστυνομία οτιδήποτε για για ύπαρξη οποιασδήποτε αντιπαλότητας μεταξύ του ιδίου και άλλων ατόμων που σχετίζονται με το επάγγελμα του, ο κ. Ζαχαρίου είπε πως «οι εξετάσεις της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό στάδιο. Υπάρχουν ορισμένες κατευθύνσεις οι οποίες θα εξεταστούν».
Σε άλλη ερώτηση κατά πόσον η έκρηξη πιθανόν να οφείλεται στη διαιτησία του αγώνα Ομόνοιας – Απόλλωνα πριν δύο εβδομάδες, ο Χαράλαμπος Ζαχαρίου απάντησε πως «όλα αυτά θα τύχουν διερεύνησης».
Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικά άρθρα