ΟΧΙ στο ΟΧΙ: Γερμανοί βουλευτές υπέρ της Ελλάδας

27 Φεβρουαρίου 2015

H συζήτηση στη γερμανική Βουλή για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος είχε αρκετές στιγμές έντασης και πολλές «αιχμές» για την διαχείριση της κρίσης περισσότερο προς την ελληνική πλευρά.

Τους τόνους ανέβασε αμέσως ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους. Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ασυνέπεια: «Είναι μη αποδεκτό να υπογράφεις μία συμφωνία στις Βρυξέλλες και μετά να πηγαίνεις στην Αθήνα και να παριστάνεις ότι κάτι εντελώς διαφορετικό συνέβη». Ωστόσο καταλήγοντας δήλωσε με νόημα: «Θα είναι πολύ κακό εάν κάποιος αποχωρήσει απ' το πρότζεκτ του ευρώ».

«Nein στο Nein»

Ο βουλευτής  που έκανε μεγαλύτερη αίσθηση προκαλώντας και τις μεγαλύτερες αντιδράσεις των συναδέλφων του ήταν ο σοσιαλδημοκράτης Άξελ Σέφερ (κεντρική φωτ.) ο οποίος βάζοντας ένα μεγάλο Χ στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Bild με την περίφημη καμπάνια «Nein» στους «άπληστους Έλληνες» το ύψωσε ζητώντας την καταδίκη του απ' όλες τις πολιτικές πλευρές τονίζοντας ότι «δεν υποστηρίζουμε καμπάνιες κατά άλλων χωρών». Ζήτησε μάλιστα ο ίδιος για αμοιβαία κατανόηση και όχι προκλητικές δηλώσεις απ' τους συναδέλφους του. «Δεν υπάρχει γερμανική υπαγόρευση στην Αθήνα. Υπάρχει διάλογος», είπε χαρακτηριστικά.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ