Ψητά Εgg Rolls με μόνο 330 θερμίδες;

27 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά 

  • 500 γραμμ. άπαχος χοιρινός κιμάς
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • ½ φλιτζ. νεροκάρδαμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 12 μεγάλα φύλλα ζύμης (διαμέτρου 13 εκ.) για egg roll
  • 1 κ.γ. φυτικό λάδι
Εκτέλεση 
  •  Σε αντικολλητικό τηγάνι, σόταρε το χοιρινό σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, «ζυμώνοντάς» τον με κουτάλι, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, για 5 λεπτά περίπου. Στράγγιξε το λίπος.
  •  Πρόσθεσε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και το νεροκάρδαμο. Σόταρέ τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια (περίπου 3 λεπτά).
  •  Σε μικρό μπολ, χτύπησε τη σάλτσα σόγιας, το κορνφλάουρ, μία κουταλιά της σούπας (15 ml) νερό, το σησαμέλαιο και το πιπέρι. Ρίξε το μείγμα στο τηγάνι, ανακάτεψε καλά και άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς.
  •  Φτιάχνοντας ένα ένα ρολό, βάλε το φύλλο ζύμης σε πάγκο. Πέρασέ το με νερό. Βάλε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με το χοιρινό στο κάτω μέρος, αφήνοντας 1 εκ. περιθώριο στις άκρες. Τύλιξε το ρολό προς τα πάνω και πίεσε τις άκρες για να κλείσει καλά.
  •  Βάλε τα egg rolls σε ταψί, με την κλειστή πλευρά προς τα πάνω και πέρασέ τα με λίγο λάδι. Ψήσ’ τα στους 190οC για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
 
 
Θρεπτική αξία ανά μερίδα (3 egg rolls): 
331 θερμίδες, 24 γραμμ. πρωτεΐνες, 15 γραμμ. λιπαρά (5 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 24 γραμμ. υδατάνθρακες, 2 γραμμ. φυτικές ίνες, 76 mg χοληστερόλη, 728 mg νάτριο. ΣΗΠ (%): 5% ασβέστιο, 19% σίδηρος, 46% βιταμίνη Α, 5% βιταμίνη C, 16% φυλλικό οξύ.


http://www.shape.gr/
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ