«Ναι» στην ελληνική παράταση από την Γερμανία

27 Φεβρουαρίου 2015

Με 542 ψήφους υπέρ και 32 κατά και 13 αποχές εγκρίθηκε πριν από λίγο από το γερμανικό ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο η παράταση του ελληνικού προγράμματος. Υπέρ της σχετικής εισήγησης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τάχθηκαν στο σύνολό τους τα κόμματα.

Η έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος έγινε παρά τις ενστάσεις και επιφυλάξεις που εκφράστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως όσον αφορά την πραγματική βούληση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα αλλά και το γεγονός ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων θεωρείται αρκετά αόριστη, καθώς δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένους αριθμούς.
 
«Η απόφαση δεν είναι εύκολη για κανένα μέλος της Βουλής» είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα στην εισήγησή του ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Η βάση του αιτήματος προς τη Βουλή είναι η δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα χωρίς καμμιά επιφύλαξη» σημείωσε υποστηρίζοντας ότι οι όροι δεν έχουν αλλάξει.
 
«Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, να ξεπληρώσει όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα, να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα» επισήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι «η αλληλεγγύη συνδέεται με τη σταθερότητα» και «δεν σημαίνει ότι μπορείς να αφήνεις τον άλλον να σε εκβιάζει, αλλά ότι πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλο».
 
«Πάντα σεβόμαστε τις εκλογές» πρόσθεσε, αλλά η Ελλάδα «δεν μπορεί μόνη της να αποφασίσει ποιος είναι ο σωστός δρόμος για όλη την Ευρώπη. Αποδείξαμε ποιος είναι ο σωστός δρόμος και αυτόν πρέπει να συνεχίσουμε».
 
Υπέρ της παράτασης του ελληνικού προγράμματος ψήφισε και η γερμανική Αριστερά - αν και απορρίπτει το περιεχόμενο του πακέτου - καθώς, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της, «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να μην ωθήσουμε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τη χώρα εκτός Ευρωζώνης».

 

www.axortagos.gr

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Fernando Pessoa
Η Σκέψη της ημέρας
Fernando Pessoa