Ψαρόσουπα με ροφό για να γλύφετε τα δάχτυλα σας

27 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά συνταγής

 

  • 1 κεφάλι από μεγάλο ροφό
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 κολοκύθια
  • 2 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 μάτσο σέλινο
  • 3 λίτρα νερό
  • 1½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φλ. τσαγιού κουσκούς ή ρύζι γλασέ
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια
Εκτέλεση

1. Σε στενή, βαθιά κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα λαχανικά: τα κρεμμύδια χαραγμένα σταυρωτά, τις ντομάτες χαραγμένες σταυρωτά, τις πατάτες κομμένες στα 4, τα καρότα και τα κολοκύθια ολόκληρα και το σέλινο.
2. Επάνω στα λαχανικά τοποθετούμε το κεφάλι του ροφού. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά (περίπου 3 λίτρα). Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 35΄.
3. Αφού βράσει το κεφάλι του ροφού, με προσοχή το βγάζουμε σε μια πιατέλα. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Σουρώνουμε σε σήτα το ζωμό και τον ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα πολτοποιημένα λαχανικά.
4. Αφού πάρει ξανά βράση η σούπα, ρίχνουμε μέσα το κουσκούς ή το ρύζι. Βράζουμε για 15΄ σε μέτρια φωτιά.
5. Αφού σβήσουμε την εστία χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε τη σούπα.

 

www.argiro.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ