Οι Ρεβυθοκεφτέδες της μαμάς

27 Φεβρουαρίου 2015

Συστατικά

  • 1½ φλ. ρεβίθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
  • ½ φλ. περίπου αλεύρι και όσο ακόμη χρειαστεί για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
  • αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.

1. Το πρωί βράζουμε τα ρεβύθια για μία ώρα περίπου προσέχοντας να μη λειώσουν.

2. Σουρώνουμε, τα περνάμε από τον μύλο των χορταρικών και αφαιρούμε τα φλούδια. 

3. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

4. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.

5. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιλέον λάδι. 


 
 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ