Μπισκότα με σοκολάτα και λίγες θερμίδες;

27 Φεβρουαρίου 2015

Υλικά

  • 12 κουτ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 κουτ. σ. κακάο
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλ. σόδα
  • ½ κουτ. γλ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 ¾ φλιτζ. Μαύρη ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 250 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  • Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτεις το κακάο, ανακατεύεις και αποσύρεις.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάς με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη.
  • Στο μίγμα αυτό προσθέτεις λίγο λίγο το βούτυρο με το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτεις το αλεύρι.
  • Αδειάζεις στη λαμαρίνα κουταλιές από το μίγμα σε μέγεθος καρυδιού και ψήνεις για 9 έως 12 λεπτά.
  • Όταν τα βγάλεις από το φούρνο, τα αφήνεις πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ