Muffins για ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΙΑ

<p><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά</span> </strong></p>
<ul>
<li>1 φλ. ζάχαρη</li>
<li>¾ φλ. σησαμέλαιο (εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και καλαμποκέλαιο)</li>
<li>1 ½ κουτ. σούπας ξίδι</li>
<li>1 ½ κουτ. σούπας κονιάκ</li>
<li>1 βανίλια</li>
<li>1 πρέζα αλάτι</li>
<li>Ξύσμα από 2 πορτοκάλια</li>
<li>2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού</li>
<li>1 κ.γλ. σόδα</li>
<li>1 φλ. νερό</li>
<li>Μισο φλ. κακάο</li>
<li>3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</li>
<li>3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</li>
</ul>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε μπωλ βάζουμε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τα προσθέτουμε. Επειδή αφρίζει και χύνεται, είναι καλό να το κάνετε πάνω από το μπωλ με τα υλικά. Προσθέτουμε το νερό.</p>
<p>Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το backing powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.</p>
<p>Αδειάζουμε το μείγμα σε 12 ατομικά φορμάκια.</p>
<p>Ψήνουμε στον αέρα στους 150°C – 160°C για 20’. Τα αφήνουμε να σταθούν στη φόρμα για 10’, έπειτα το ξεφορμάρουμε και το γαρνίρουμε με ό,τι θέλουμε, γλάσο, μαρμελάδα, ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα.</p>

Σχετικά άρθρα